Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 23-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 36. Uluslararası Tiyatro Festivali ile sanatseverleri buluşturmaya hazırlanıyor. Festivalde, yurtdışından 3 grup da dahil olmak üzere toplam 18 tiyatro topluluğu, 26 farklı oyunu sahneleyecek. Öne çıkan yeniliklerden biri ise, festival kapsamında dört köyde tiyatro gösterimleri yapılacak olması.

Denizli'de 36. Uluslararası Tiyatro Festivali Başlıyor

Festivalin Detayları ve Açılış Töreni

36. Uluslararası Tiyatro Festivali’nin açılış korteji, 23 Eylül Pazartesi günü saat 17.00’de Denizli Valiliği önünden başlayarak Delikliçınar Meydanı’nda sona erecek. Açılışta çelenk sunma töreni, konuşmalar ve sokak gösterileri yer alacak. Festivalde toplamda 175 tiyatrocu sahne alacak, sanatseverler unutulmaz bir deneyim yaşayacak.

Denizli'de 36. Uluslararası Tiyatro Festivali Başlıyor

Köylerde Tiyatro Keyfi

Bu yıl ilk kez, Acıpayam, Sarayköy ve Çivril gibi ilçelerde de oyunlar sahnelenecek. Ayrıca, Merkezefendi ve Pamukkale'deki okullarda öğrencilere özel gösterimler düzenlenecek. Festivalin çeşitli mekanlarında gerçekleştirilecek gösterimlerin yanı sıra, yazar Birol Tezcan ve Tülay Akyol, atölye çalışmaları ile katılımcılara deneyimlerini aktaracak.

A W290123 03

Söyleşi ve Eğlenceli Etkinlikler

24 Eylül Salı günü saat 13.30’da Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde, televizyonun sevilen programı “Çok Güzel Hareketler Bunlar”ın oyuncuları Yeşim Dursun ve Beste Bilir ile bir söyleşi gerçekleştirilecek. Festivalin açılış oyunu ise 23 Eylül’de saat 20.30’da Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenecek "Söz Veriyorum" adlı eser olacak.

Engelli ve eski hükümlülere müjde! Başvurular başladı Engelli ve eski hükümlülere müjde! Başvurular başladı

Denizli'de 36. Uluslararası Tiyatro Festivali Başlıyor

Başkan Çavuşoğlu’ndan Davet

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 1984 yılından bu yana devam eden bu köklü festivali gururla sürdürdüklerini belirterek, tüm halkı bu sanat şölenine davet etti. Başkan Çavuşoğlu, “Kültür ve sanatı toplumsal yaşamın bir parçası haline getirmek için çalışıyoruz. Denizli’nin dört bir yanında sanat ve kültürle dolu bir kent yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

Engelli kıza cinsel istismar olayında 7 kişi tutuklandı Engelli kıza cinsel istismar olayında 7 kişi tutuklandı

TÜİK açıkladı! Türkiye'de ortalama yaşam süresi kaç yıl? TÜİK açıkladı! Türkiye'de ortalama yaşam süresi kaç yıl?

Tiyatroseverler, festivalle ilgili detaylı bilgiye Denizli Büyükşehir Belediyesi E-Bilet adresinden ulaşabilirler. Bilet rezervasyon işlemlerinin, gösterim tarihinden bir gün önce yapılması gerektiği hatırlatıldı.

Güncel Haberler İçin Telegram Kanalımıza Katılın! Güncel Haberler İçin Telegram Kanalımıza Katılın!

Kaynak: IHA