Denizli'de düzenlenen geniş çaplı operasyon sonucunda, çoğunluğu depremde hasar görmüş 14 change araç ve 8 milyon TL değerinde vurgun yapıldığı tespit edildi. Operasyon sırasında yurt dışına kaçma hazırlığında olan 5 şüpheli yakalandı.

Depremde Hasar Görmüş Araçlarla 8 Milyonluk Change Vurgunu (2)

Kasiyer Merve cinayetinde sanıklar olay gününü anlattı Kasiyer Merve cinayetinde sanıklar olay gününü anlattı

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği tarafından gerçekleştirilen detaylı çalışma, deprem bölgelerinde hasar görmüş araçlar başta olmak üzere sistematik bir şekilde change işlemi yapan suç şebekesini hedef aldı. Yapılan araştırmalarda, Denizli merkezli olmak üzere 6 farklı ilde ele geçirilen toplam 14 change aracın, çalıntı, gümrük kaçağı, yakalama veya hacizli olduğu belirlendi.

Eşi ve evladı kurşunlanan kadının feryatları yürekleri dağladı Eşi ve evladı kurşunlanan kadının feryatları yürekleri dağladı

Depremde Hasar Görmüş Araçlarla 8 Milyonluk Change Vurgunu (3)

Bu araçların piyasa değerinin yaklaşık 8 milyon TL olduğu hesaplandı. Operasyon sonucunda, yurt dışına kaçmak üzere hazırlık yapan 5 şüpheli, Denizli'deki adreslerine eş zamanlı olarak düzenlenen baskınlarda yakalandı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda şu bulgular elde edildi: 5 telefon, 1 milyon TL değerinde karşılıksız çek, trafikten çekili veya hacizli 8 motor bloğu, 52 numaratör, 2 hacizli araca ait plaka levhası ve tescil belgesi, 1 tip etiketi ve 125 fişek.

Denizli’den Acı Haber: İş Kazasında Hayatını Kaybeden İşçi Denizli’den Acı Haber: İş Kazasında Hayatını Kaybeden İşçi

Depremde Hasar Görmüş Araçlarla 8 Milyonluk Change Vurgunu (4)

Gözaltına alınan şüpheliler, adli işlemlerin ardından adli makamlara sevk edildi. Üç şüpheli, "Nitelikli Dolandırıcılık ve Resmi Belgede Sahtecilik" suçlarından tutuklanırken, diğer iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Başından silahla vurulan genç yaşama tutunamadı Başından silahla vurulan genç yaşama tutunamadı

Kaynak: IHA