İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Dervişoğlu'nun gündeminde, Devlet Bahçeli'nin Öcalan çağrısı vardı. Dervişoğlu, Meclis Grubu konuşmasında ip fırlatarak "Türk milletinin hayallerini astın, bu büyük milletin geleceğinizi kastettiniz. Al şimdi bu ipi başucuna as!" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan hakkındaki sözlerine sert yanıt verdi. Bahçeli'nin "Terörist başı Meclis'e gelsin, konuşsun" açıklamasına Dervişoğlu, Meclis Grubu konuşmasında ip fırlatarak tepki gösterdi. Dervişoğlu, "Bu ülkenin geleceğini, milletin istikbalini Devlet Bahçeli’ye karşı savunacağım aklımın ucundan bile geçmezdi," dedi.

Narin cinayetinde iddianame hazırlandı: 1 numaralı sanık kim? Narin cinayetinde iddianame hazırlandı: 1 numaralı sanık kim?

Dervişoğlu: "Başının ucuna as"

Dervişoğlu, Bahçeli'nin geçmişte Erzurum'da Recep Tayyip Erdoğan'a ip atarak Öcalan için "Ben asamadım, asabiliyorsan sen as" dediğini hatırlatıp, eline aldığı idam ipini yere fırlattı. Dervişoğlu, "Abdullah Öcalan'ı asamadınız ama bu milletin hayallerini astınız. Bu milletin utanç duymasına sebep oldunuz. Çıkıp diyorsunuz ki 'Bu milattır'. Madem ki milattır, o zaman onun da bir hatırası olsun. Al şimdi bu ipi baş köşede başının ucuna as" dedi.

Bahçeli İP İstedi: "O İpi Odamda Asacağım"

Bengü Türk Genel Yayın Yönetmeni Ünal Kaya'nın aktardağına göre, Devlet Bahçeli, İYİP Meclis Grubundan Dervişoğlu'nun fırlattığı idam ipini istedi. Bahçeli'nin idam ipini Meclisteki odasına asacağı ifade edildi. 

Editör: Evrim Tuna Şahin