Doç. Dr. Cem Oyvat, ekonomideki yavaşlamanın ilk belirtilerinin sanayide görülmeye başlandığını belirtti. Haziran ayında sanayi üretimi yıllık %4,7 oranında bir azalma gösterdi. Özellikle deprem sonrası sanayideki en sert daralma, ekonominin genel sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratıyor. Bu durumda, ekonomik koşullardaki belirsizliklerin ve yüksek borçlanma maliyetlerinin etkisi ne olacak?

Türk Parası Refah Payıı

Faiz Artışlarının Etkileri

2023 yılı Haziran ayında başlayan faiz artışları, enflasyonla mücadele kapsamında uygulanan acı reçetelerin ilk etkilerini vatandaşlar ve sanayi üzerinde göstermeye başladı. Ekonomi yönetiminin değişmesinin ardından uygulanan politikaların sanayi üzerindeki etkileri belirginleşiyor. Yüksek faiz oranları, talebi yavaşlatırken, tüketim ve yatırım harcamalarında da azalmalar yaşanıyor. Peki, bu durumun büyüme verilerine etkisi ne olacak?

Yemek kartı olanlar dikkat! Danıştay kararını verdi Yemek kartı olanlar dikkat! Danıştay kararını verdi

Sgk Toplu Para 1 1 1 2

İşletmelerde Konkordato Artışı

Ekonomideki yavaşlama ve belirsizlikler, borçlanma maliyetlerinin artmasına yol açarken, bu da işletmelerin konkordato başvurularında artışa neden oldu. İnşaat, tekstil ve akaryakıt sektörleri, bu süreçte en fazla etkilenen alanlar arasında yer alıyor. Temmuz itibarıyla 788 dosya için konkordato süreci nedeniyle geçici mühlet kararı verildi. Bu durum, sektörel bazda hangi sonuçları doğuracak?

Para Vergi 4 2

Stagflasyon ve Slumpflasyon Tehditleri

Doç. Dr. Oyvat, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz artırımlarının yavaşlamaya yol açtığını belirtirken, bunun beklenen hatta “arzulanan” bir durum olduğunu ifade etti. Ancak, enflasyonun hâlâ çok yüksek olması, stagflasyon ve slumpflasyon riski doğuruyor.

Paraaaaaaa 1719754532

Kaynak: Haber Merkezi