Ticaret Bakanlığı, ekmek fiyatlarına yapılan fahiş zamların araştırıldığını ve denetimlerin artırıldığını duyurdu. Bakanlık, ekmek gibi temel gıda maddelerinin fiyatlarında yaşanan spekülatif hareketlerin toplumsal refahı doğrudan etkilediğini belirtti.

Ekmege Zam Soylentilerine Ticaret Bakanligi Nokta Koydu 17282884131016

Fahiş Fiyat Uygulamaları Takipte

Açıklamada, ekmeğin fiyat tarifelerinin Ticaret Odaları ve Esnaf Odaları tarafından belirlendiği vurgulandı. Fiyat tarifelerinin üzerinde yapılan satışlarla ilgili gelen şikayetlerin, Ticaret Bakanlığı'nın denetim ekipleri tarafından anında incelendiği ifade edildi. Eğer fahiş fiyat uygulamaları tespit edilirse, söz konusu işletmelere 100.000 TL’den 1.000.000 TL’ye kadar idari para cezaları uygulanacağı belirtildi.

640Xauto-21

Denetimler Sıkılaşıyor

İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye'de ekmek fiyat tarifelerini aşan uygulamalara karşı titizlikle çalışıldığını kaydeden Bakanlık, "Halkımızın temel gıdası olan ekmek konusunda fırsatçılığa müsamaha göstermeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Ekmek Ne Kadar Oldu Ekmege Zam Mi Geldi Simit Kac Lira Ekmek Ve Simit Fiyatinin Belirlenmesinde Yeni Donem 65Pl

Zam oranı netleşiyor: Emekli ve memur maaşları ne kadar olacak? Zam oranı netleşiyor: Emekli ve memur maaşları ne kadar olacak?

Bu süreçte, vatandaşların ekmek fiyatlarıyla ilgili yaşadığı sorunların önüne geçmek için gerekli tüm tedbirlerin alınacağı vurgulandı. Ticaret Bakanlığı, denetimlerin artırıldığını ve bu konuda çalışmaların titizlikle sürdürüleceğini duyurdu.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar