Yaz mevsimi tüm hızıyla devam ediyor ve güneş kremleri de çantalarımızdan eksik olmuyor. Doğru güneş kremi seçimi ve kullanımı hakkında bilgi veren Doç. Dr. Asude Kara Polat, güneş kremi kullanırken nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair önemli bilgiler verdi. Güneş kremi seçerken pahalı olması her zaman en iyisi olduğu anlamına gelmiyor. Doç. Dr. Asude Kara Polat, güneş kremi alırken cilt tipinize uygun ve en az 30 koruma faktörüne sahip bir ürün seçmenizi öneriyor. Güneş kremi kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri ise 6 aydan küçük bebeklere kesinlikle güneş kremi sürülmemesi. Bebeğinizin cildi yetişkinlere göre çok daha hassas ve güneş kremlerinde bulunan kimyasallar cildine zarar verebilir.

Sıcak Havalar Yerini Soğuk ve Yağışlı Günlere Bırakıyor: Kış Sert Geçecek! Sıcak Havalar Yerini Soğuk ve Yağışlı Günlere Bırakıyor: Kış Sert Geçecek!

Bebeğinizin güneşten korunması için ne yapmalı?
Bebeğinizi gölgede tutun. Geniş kenarlı şapka ve güneş gözlüğü takın.Hafif ve açık renkli giysiler giydirin. Güneş ışınlarının en yoğun olduğu 10:00-16:00 saatleri arasında dışarı çıkmaktan kaçının. Güneş kremi sadece yüz için değil, tüm açıkta kalan bölgeler için kullanılmalıdır. Dudaklar, göz kapakları, el sırtı ve ayaklar da güneş kremi ile korunmalıdır.
Güneş kremi nasıl kullanılır?
Güneşe çıkmadan 20 dakika önce sürün. Bol miktarda ve eşit şekilde sürün. Her iki saatte bir ve yüzdükten sonra tekrar sürün. Doğru güneş kremi seçimi ve kullanımı ile cildinizi güneşin zararlı etkilerinden koruyabilir ve cilt kanseri riskini azaltabilirsiniz. Güneş kremi güneş ışınlarının yerine geçmez. Güneşten korunmak için gölgede kalmak ve şapka takmak da önemlidir.

Ek Bilgiler
Bebekler için güneş kremi seçerken hipoalerjenik ve paraben içermeyen ürünler tercih edin. Güneş kremini ilk defa kullanmadan önce kolunuzun iç kısmında test edin. Güneş kreminin son kullanma tarihini kontrol edin. Güneş kremini serin ve kuru bir yerde saklayın.
Doğru bilgi için doktorunuza danışmaktan çekinmeyin.

Kaynak: Haber Merkezi