Ticaret Bakanlığı'ndan Güvenli Adım

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç satışlarında dolandırıcılık vakalarını ortadan kaldırmak ve işlemleri daha güvenli hale getirmek amacıyla yeni bir sisteme geçiyor. 27 Eylül'den itibaren yürürlüğe girecek olan Güvenli Ödeme Sistemi, artık zorunlu hale gelecek.

8377

Güvenli Ödeme Sistemi Nedir?

Bakanlık, Türkiye Noterler Birliği ile iş birliği yaparak ikinci el araç satışlarında ödeme sürecini daha güvenli hale getirecek bir düzenleme getirdi. Bu sistem sayesinde araç alışverişlerinde yaşanan dolandırıcılık vakalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

2297772 620X349

Güvenli Ödeme Sistemi ile alıcı ve satıcı arasında doğrudan bir güvence sağlanarak, ödeme ve devir işlemleri güvenli bir ortamda yapılacak.

229150

Yeni Sistem Nasıl İşleyecek?

Yeni sistemin amacı, alım-satım sürecini hem alıcı hem de satıcı için güvenli hale getirmek. Noterlerde yapılacak işlemler sırasında kullanılacak bu sistemle, ödeme tamamlanmadan araç devri gerçekleşmeyecek. Bu sayede dolandırıcılık vakalarının önüne geçilmiş olacak.

Headline-5

Sistemin Zorunluluğu 27 Eylül'de Başlıyor

Ticaret Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, Güvenli Ödeme Sistemi’nin 27 Eylül itibarıyla zorunlu hale geleceği vurgulandı. Böylece ikinci el araç ticareti daha güvenli bir ortamda yapılacak ve mağduriyetler engellenecek.

Halkbank'tan 50 Bin TL'ye Kadar Belgesiz Kredi Fırsatı: Acil Nakit İhtiyacı Olanlar İçin Hızlı Çözüm Halkbank'tan 50 Bin TL'ye Kadar Belgesiz Kredi Fırsatı: Acil Nakit İhtiyacı Olanlar İçin Hızlı Çözüm

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Haber Merkezi