Antalya’da 9 ay kayıp olarak arandıktan sonra ormanlık bir alanda cesedi bulunan 24 yaşındaki işitme engelli Nihal Babayiğit’in cinayet davasının ilk duruşması yapıldı. Duruşmaya katılan tutuklu sanık Mehmet Basık, cinayeti diğer sevgilisi Başak G.'nin işlediğini savunarak, "Çocuğumun annesini nasıl öldürebilirim?" ifadesini kullandı.

Serik ilçesinde yaşayan Nihal Babayiğit, 2022 yılında sosyal medya üzerinden tanıştığı Mehmet Basık ile bir süre birlikte yaşamaya başladı ve çiftin 2023 yılında bir çocuğu oldu. Ancak aralarındaki anlaşmazlıklar nedeniyle, Basık 9 Eylül 2023’te Nihal ile görüşmek için Serik’e geldi. Nihal’den haber alınamaması üzerine aileye, onun öldürüldüğüne dair mesajlar gönderildi. Ailenin durumu polise bildirmesiyle birlikte, araştırmalara başlandı.

Mehmet Basık, 2 Mayıs’ta Batman’da gözaltına alındı ve tutuklandı. Polisin yaptığı detaylı arama çalışmaları sonucu, Basık’ın cesedin yerini bildiği öğrenildi ve belirtilen alanda Nihal’e ait kıyafetler ile kemik parçaları bulundu. Yapılan otopsi sonrası kemiklerin Nihal’e ait olduğu tespit edilerek, 4 ay sonra defnedildi.

Yangında 50 Hayvanı Telef Olan Besici Kadın Gözyaşlarına Boğuldu Yangında 50 Hayvanı Telef Olan Besici Kadın Gözyaşlarına Boğuldu

İşitme Engelli Nihal'in Cinayet Davasında İlk Duruşma!-1

Duruşmada, Mehmet Basık hakkında ‘tasarlayarak öldürme’ suçlaması bulunurken, Başak G. ise “suçu işlemeye teşvik” etmekten şüpheli sıfatıyla yer aldı. İlk duruşma Manavgat 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi ve duruşmaya Nihal’in ailesi ile tanıklar katıldı. Sanık ve tanığın işitme engelli olması nedeniyle tercümandan faydalanıldı.

Bucak’ta günün olayı! Yaşadığı evde ölü bulundu Bucak’ta günün olayı! Yaşadığı evde ölü bulundu

Mahkeme, Mehmet Basık’ın tutukluluk halinin devamına karar verirken, Başak G.’ye yurt dışı yasağı getirdi ve duruşmayı ocak ayına erteledi. Duruşma sonrası avukat Yağmur Burçin Sayın, sanığın tüm suçlamaları reddettiğini ve suçu Başak G.’nin üzerine attığını belirtti. Ayrıca, cinayetle ilgili önemli bilgilerin toplanması ve Başak G.’nin dinlenmesi gerektiğini vurguladı.

Bucak'ta Cami Mahallesi'nde Şofbenden Kaynaklı Yangın! Bucak'ta Cami Mahallesi'nde Şofbenden Kaynaklı Yangın!

Sayın, "Sanığın ifadesinde, 'Eğer ikisi öldürdüyse bıçak nerede?' sorusunu sorduk. Başak’ın duruşmaya gelmesi ve savunmasını yapması önemli," dedi. Duruşma, işitme engelli bireylerin iletişim güçlükleri nedeniyle zorlu geçti ve sürecin adaletle sonuçlanması için bekleyiş devam ediyor.

Yangında 50 Hayvanı Telef Olan Besici Kadın Gözyaşlarına Boğuldu Yangında 50 Hayvanı Telef Olan Besici Kadın Gözyaşlarına Boğuldu

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: IHA