Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Resmi Gazete’de yayımladığı ilanla bilişim alanında görev alacak 20 sözleşmeli personel alımı için başvuruları başlattı. Bu fırsattan yararlanmak isteyen adaylar için KPSS puanı zorunluluğu bulunmuyor, KPSS'siz başvuru yapan adaylar için ise özel puanlama sistemleri devreye giriyor. Başvurular 9 Eylül 2024 tarihinde başlamış olup, 23 Eylül 2024’e kadar devam edecek.

Kimler Başvurabilir?

Bu alımda adaylardan bazı genel ve özel şartlar aranacak. Genel olarak T.C. vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, sağlık sorunlarının olmaması, ve erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış olmak gibi temel kriterler bulunuyor. Özel olarak ise bilişim sektörüne dair bilgi ve deneyime sahip olmak, en az iki güncel programlama dilini bilmek gibi şartlar aranıyor.

Başvuru Süreci Nasıl İşliyor?

İŞKUR personel alımı başvuruları, 9 - 23 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak. Başvuru sürecinde adaylar, başvurularını e-Devlet veya İŞKUR Kariyer Kapısı üzerinden gerçekleştirebilecek. Ayrıca adaylar, İŞKUR'un mobil uygulaması üzerinden de detaylara ulaşabilirler.

Bu alım kapsamında bilişim sektöründe çeşitli pozisyonlar için kontenjanlar açıldı. İşte alınacak pozisyonlar:

  • 1 Kıdemli Siber Güvenlik Uzmanı
  • 1 Ağ Güvenlik Uzmanı
  • 1 Kıdemli İş Zekası Uzmanı
  • 1 Kıdemli Veri Tabanı Uzmanı
  • 1 Front-End Web Yazılım Uzmanı
  • 3 Kıdemli Yazılım Uzmanı ve Takım Lideri
  • 6 Yazılım Uzmanı
  • 2 Mobil Yazılım Uzmanı

Başvuru yapacak adaylardan KPSS şartı aranacak olsa da KPSS puanı olmayan adaylar da bu sürece dahil olabiliyor. KPSS Puanı olan adaylardan 2023 veya 2024 KPSS P3 puan türünden en az 70 puan alınması isteniyor. KPSS'siz başvuru yapan adayların ise KPSS puanı 70 olarak kabul edilecek ve YDS puanı sıfır olarak değerlendirilecek.

İlgilenen adaylar, 23 Eylül 2024 tarihine kadar başvurularını yapabilirler. Bu fırsat, bilişim sektöründe deneyim kazanmak ve kamu kurumunda çalışma imkanı elde etmek isteyen adaylar için büyük bir fırsat sunuyor.

Emeklilerin Banka Hesaplarına Geriye Dönük İnceleme: 5 Yıllık Hesap Hareketleri Kontrol Ediliyor Emeklilerin Banka Hesaplarına Geriye Dönük İnceleme: 5 Yıllık Hesap Hareketleri Kontrol Ediliyor

Editör: Şule Akyol