Denizli’de çeyiz parası biriktirmek amacıyla çalışan kasiyer Merve Acar'ın öldürülmesine ilişkin açılan davada, mahkemenin verdiği karar bugün açıklandı. Merve’nin doğum gününden bir gün sonra yapılan duruşmada, 7 sanık hakkında ceza kararı verildi. Mahkeme heyeti, pişmanlık belirtmeyen sanıklar için hiçbir indirim hakkı tanımadı.

Olayın Detayları

Olay, 20 Ağustos 2023 tarihinde Denizli’nin Pamukkale ilçesinde meydana geldi. Kız meselesi yüzünden tartışan Hasan S. (25) ve akrabası Yusuf S. (26), bir parkta buluşma kararı aldı. Görüşmeye gelen Yusuf S., burada Hasan S. tarafından bıçakla yaralandı. Yaralanan Yusuf S., olay sonrası çeyiz parası biriktirmek için çalıştığı markete sığındı. Burada, kız arkadaşı Buse Simay K.'dan aldığı pompalı tüfekle, Merve Acar'ı vurarak ağır yaraladı. Olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan Merve, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Kasiyer Merve’nin pişmanlık göstermeyen katillerine ceza yağdı-1

Mahkeme Süreci ve Cezalar

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, Merve Acar’ın cinayeti konusunda iddianame hazırladı. İddianamede, Yusuf S. için "kadına karşı kasten öldürme" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Diğer 6 sanık için de benzer suçlardan ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezası istendi.

Burdur'da Camiden Sadaka Kutusunu Çalan Hırsız Yakalandı Burdur'da Camiden Sadaka Kutusunu Çalan Hırsız Yakalandı

Mahkeme, 6. duruşma sonucunda, tüfeği ateşleyen Yusuf S. hakkında Merve Acar’a karşı işlediği suçtan ağırlaştırılmış müebbet, akrabası Hasan S.’ye yönelik suçundan ise 13 yıl hapis cezası verdi. Diğer sanıklar Emircan U. (20), Muhammet S. (20), Furkan A. (19), İsmail B. (21) ve Yusuf S.’nin kız arkadaşı Buse Simay K. (20) ise, Hasan S.’ye yönelik kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Daha önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Tolga G. (18) ise kasten yaralama suçundan 9 ay hapis cezası aldı.

16 yaşındaki kayıp kız polise teslim oldu 16 yaşındaki kayıp kız polise teslim oldu

Kasiyer Merve’nin pişmanlık göstermeyen katillerine ceza yağdı-2

Pişmanlık İfadeleri Yetersiz Bulundu

Mahkeme heyeti, sanıkların son duruşmada pişman olduklarını belirtmelerinin yetersiz olduğunu ifade etti. Olaydan itibaren pişmanlık göstermedikleri gerekçesiyle indirim talebinde bulunulmadı. Ayrıca, sanıkların daha önceki suçlarından aldıkları ve ertelenen cezalarının açıklanması için ihbarda bulunulmasına karar verildi.

Kontrolden Çıkan Araç Takla Attı: 1 Ölü, 3 Yaralı Kontrolden Çıkan Araç Takla Attı: 1 Ölü, 3 Yaralı

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Ali Oğuz Büyükkal