Antalya'nın Kumluca ilçesinde, komşular arasında yaşanan bir anlaşmazlık, seranın üstünde biriken yağmur sularının arazisine akması nedeniyle ciddi bir soruna dönüştü. Arazi sahibi Murat Küçük, seranın üzerindeki yağmur suyunun arazisine zarar verdiğini savunarak, komşusunun serasına giden yolu kapattı.

Komşusuna kızdı seraya giden yolu kapattı

Yağmur Suyu Sorunu

Kumluca’nın Toptaş Mahallesi'nde, bitişik haldeki sera ve arazi sahipleri arasında yaşanan bu tartışma, yağmur nedeniyle seranın tepesinde biriken suların arazide birikmesine neden oldu. Murat Küçük, bu durumu önlemek için komşusu Mehmet Öztürk’ü uyardığını ancak herhangi bir önlem alınmadığını ifade ederek, seraya giden yolu kapatma kararı aldı.

Komşusuna kızdı seraya giden yolu kapattı

“Yol Ücretini Ödedik”

Mehmet Öztürk, 2015 yılında kurduğu seraya giden yolu satın aldıklarını belirterek, “2005 yılında ailece arazimizi aldık. 2015’te sera kurmaya karar verdik ve yan taraftaki arazinin sahipleriyle anlaşıp yolun ücretini ödedik. Ancak komşumuz, yolumuzun üzerindeki arazisini aldıktan sonra yolu kapattı,” dedi.

Komşusuna kızdı seraya giden yolu kapattı

Su ve Elektrik Sorunları

Öztürk, Murat Küçük'ün ev inşaatı sırasında kendilerine ait içme suyu hattını da kırdığını iddia ederek, “Küçük'e ev yaparken elektrik ve su verdik. Ama inşaat tamamlandığında su borumuzu kırdı ve artık içme suyumuz akmıyor,” diye ekledi.

A W295396 05

“Ekmek Kapımız Tehlikede”

Mehmet Öztürk, “Şubat ayında yolun kapanmasının ardından serada mahsur kaldık. Devlet kurumlarından destek bekliyoruz çünkü çiftçilikten başka bir işimiz yok. Ekmeğimiz bu seradan çıkıyor,” ifadelerini kullandı.

Antalya'da İlk Kez Zehirli Çizgili Kedi Balığı Göründü Antalya'da İlk Kez Zehirli Çizgili Kedi Balığı Göründü

Komşusuna kızdı seraya giden yolu kapattı

Antalya’da çok miktarda kaçak elektronik eşya ele geçirildi Antalya’da çok miktarda kaçak elektronik eşya ele geçirildi

Murat Küçük’ten Yanıt

Murat Küçük ise, “Ben de komşularımın su ve elektriğini kullandım, ama bunun karşılığında para ödedim. Suyun arazime zarar verdiği için endişeliyim. Evimin çökme riski var,” dedi. Küçük, tapu sınırlarını korumak için istinat duvarı yaptırdığını da belirtti.

Antalya'da Motokurye'ye Ceza Yağmuru: "10 Günde 3 Cezam Var" Antalya'da Motokurye'ye Ceza Yağmuru: "10 Günde 3 Cezam Var"

Kaynak: IHA