Antalya'nın Kaş ilçesinde, koruma altında bulunan 45 arı kuşunu avlayan iki şahsa toplamda 84 bin 14 lira para cezası uygulandı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne bağlı Kaş DKMP Şefliği ekipleri, düzenledikleri koruma ve kontrol faaliyetleri sırasında avcıları tespit etti.

Yaya Geçidinde Kaldırıma Dalan Araç Dehşeti, İşte Kaza Anı! Yaya Geçidinde Kaldırıma Dalan Araç Dehşeti, İşte Kaza Anı!

Yapılan denetimlerde, avcıların 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na aykırı olarak koruma altındaki arı kuşu (Merops apiaster) türünden 45 kuş avladığı belirlendi. İlgili şahıslara bu ihlal nedeniyle toplam 16 bin 514 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca, avlanan arı kuşları için 67 bin 500 lira tazminat talep edildi.

Altın Portakal Film Festivali Korteji Yarın Gerçekleşecek Altın Portakal Film Festivali Korteji Yarın Gerçekleşecek

Antalya'da 'Kuyu-27' Operasyonunda 34 Şüpheliden 32'si Tutuklandı Antalya'da 'Kuyu-27' Operasyonunda 34 Şüpheliden 32'si Tutuklandı

Yetkililer, doğanın korunması ve yasa dışı avcılıkla mücadele konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, Kaş DKMP Şefliği'nin bölgedeki doğal yaşamın sürdürülebilirliği için gerekli önlemleri almaya devam edeceğini belirtti. Bu olay, doğanın korunmasına yönelik yasaların ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

Bu kadarına yok artık! 17 ton bozuk tavuk ele geçirildi Bu kadarına yok artık! 17 ton bozuk tavuk ele geçirildi

Kaynak: IHA