Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen yeni bir yasa ile birlikte, kredi kartı kullanıcıları için önemli bir değişiklik gündeme geldi. 100 bin TL ve üzeri limitli kredi kartı sahiplerinden yıllık 750 TL Savunma Sanayi Fonu payı alınacak. Peki, bu kesintinin detayları neler? İşte merak edilen tüm soruların cevapları...

2025 bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? 2025 bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak?

109715-1

Kesinti Ocak Ayında Başlayacak

Torba yasa teklifine göre, kredi kartı limitleri 100 bin lirayı aşan kartlardan alınacak 750 TL’lik kesinti her yıl Ocak ayının 5. gününde kart hesaplarına yansıtılacak. Kesilen bu ücret, banka ve sigorta muameleleri vergisi beyannamesi ile takip eden ayda beyan edilecek.

Kredi Karti Kullanmaya Devam Edecek Mi Faizi Ne 17867074 4143 Amp

Ek Kartlardan Kesinti Yapılmayacak

Ek kartlar ve sanal kartlar ise bu kesintiden muaf tutulacak. Yani, sadece asıl kart sahipleri bu ödemeyi yapmak zorunda kalacak.

Savunma Sanayi Fonu hane başına ne kadar yük getirecek? Savunma Sanayi Fonu hane başına ne kadar yük getirecek?

Kredi Karti-2

Kart İptal Edilirse Ücret İade Edilmeyecek

Kredi kartı limiti 100 bin liranın üzerinde olan kart sahiplerinden kesilen 750 TL’lik ücret, kart iptal edilse bile iade edilmeyecek. Kartın yıl içinde yenilenmesi durumunda ise, kesinti bir kez yapıldığından tekrar alınmayacak.

235128

Yeniden Değerleme Oranı ile Artacak

Her yıl alınan bu 750 TL’lik kesinti, Yeniden Değerleme Oranı’na göre artırılacak. Böylece, yıllık tutar enflasyon ve ekonomik değişikliklere göre düzenlenecek.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar