Milletvekilleri, kredi kartlarına uygulanması planlanan 750 TL’lik katkı payının adaletli bir şekilde yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Özellikle yüksek limitli kredi kartı kullanıcılarına yönelik daha yüksek oranlı vergi kesintileri önerildi.

Paralar hesaplara geçti: Bakan Göktaş duyurdu Paralar hesaplara geçti: Bakan Göktaş duyurdu

670D9D9F68Eca365

Kademeli Vergilendirme Önerisi

Toplantıda, milletvekilleri 100 bin TL kredi kartı limiti olan bir vatandaştan 750 lira alınmasının adaletsiz olduğunu vurgulayarak, daha yüksek limitli kart kullanıcılarından daha yüksek tutar alınması gerektiğini önerdi. 1 milyon TL’lik limiti olan bir kart sahibinden 10 bin lira gibi kademeli bir vergi alınması fikri ortaya atıldı.

626A297Ee4Bfdd24D88605Aa

Savunma Sanayii İçin Katkı Payı İhtiyacı

Savunma Sanayii Destekleme Fonu için kaynak oluşturulmasının kritik önemde olduğu vurgulanan toplantıda, bu düzenlemenin halk tarafından daha iyi anlaşılması için geniş kapsamlı bir bilgilendirme kampanyasının başlatılacağı belirtildi. Vatandaşın bu konuda bilgilendirilmesi için önümüzdeki süreçte çalışmalar yapılacağı aktarıldı.

Yeni Proje 20 Nvma Cover

Nihai Hedeflere Ulaşılacak

Bakan Şimşek, Türkiye’nin rezervlerindeki artışa ve cari açığın düşürülmesine dair önemli bilgiler verdi. Türkiye'nin uluslararası standartlara uygun rezerv yeterliliğine ulaştığını belirten Şimşek, ekonomik büyümeye odaklanan reformlar sayesinde 2025’te enflasyonun kalıcı şekilde düşeceği öngörüsünde bulundu.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar