Denizli'de, alkollü bir sürücünün şerit ihlali yaparak motokuryenin ölümüne neden olduğu kazada mahkeme kararını açıkladı. Söz konusu sürücü, 5 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kayıp Market Kasiyerinin Cansız Bedeni Ormanda Bulundu Kayıp Market Kasiyerinin Cansız Bedeni Ormanda Bulundu

Olayın Detayları

Yolcu treni, işçi servisine çarptı: 5 yaralı Yolcu treni, işçi servisine çarptı: 5 yaralı

Pamukkale ilçesine bağlı Kınıklı Mahallesi'nde, 29 Mart günü yaşanan kazada, 25 yaşındaki motokurye Aziz Soysaç, gece gelen bir paket siparişini teslim etmek üzere yola çıktı. Motosikletiyle seyrederken, hatalı sollama yaptığı iddia edilen H.İ. yönetimindeki otomobille kafa kafaya çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle Soysaç, ağır yaralandı ve hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan sürücü H.İ., daha sonra teslim oldu.

Kuryenin ölümüne neden olan alkollü sürücüye 5 yıl hapis-1

Mahkeme Kararı

Yargılama sürecinde, H.İ.'nin asli kusurlu olduğu bilirkişi raporuyla tespit edildi. Olayın ardından tutuklanan sürücü, alkollü olduğu ve olay yerini terk ettiği için 5 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, ceza verirken bilinçli taksirle hareket ettiğine ve durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Çiçekçi'de Fotoğraf Tartışması: Tek Yumrukla Komalık Oldu Çiçekçi'de Fotoğraf Tartışması: Tek Yumrukla Komalık Oldu

Avukatın Açıklamaları

Aziz Soysaç'ın avukatı Kürşat Akyol, mahkeme kararının emsal niteliği taşıdığını vurgulayarak, “Sürücünün alkollü olması, tanık ifadeleri ve olay yerini terk etmesi göz önüne alındığında bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verdiği kabul edildi. Bu karar, gelecekteki benzer davalar için örnek teşkil edebilir,” dedi.

Kuryenin ölümüne neden olan alkollü sürücüye 5 yıl hapis-2

Deniz Motosikletli Kuryeler Derneği’nden Açıklama

Kazanın ardından Deniz Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Emin Başaran, alınan kararın trafikte caydırıcı etkisi olacağını belirtti. Başaran, "Bu tür kararlar, trafik güvenliğini artıracaktır. Denizli mahkemesine ve sürecin başından beri destek veren herkese teşekkür ederim," ifadelerini kullandı.

Sürat teknesinin çarptığı adam hayatını kaybetti Sürat teknesinin çarptığı adam hayatını kaybetti

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: IHA