Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi için burs ve kredi başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular, e-Devlet üzerinden 13 Ekim Pazar günü saat 23:59'a kadar yapılabilecek.

Whats App Image 2024 10 07 At 10.30.44.Jpeg

Bakan Bak’ın açıklamasına göre, her yıl öğrencilere burs ve kredi imkanı sunan Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın başvuruları, yükseköğretim programına yeni başlayanlar, ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları için geçerli.

0X0 Kyk Burs Basvurusu E Devlet 2023 Gsb Kyk Burs Basvurulari Ne Zaman Nasil Yapilir Sartlari Neler 1696936516605

Başvurularda Dikkat Edilmesi Gerekenler

One Direction - Liam Payne hayatını kaybetti! Liam Payne neden öldü? One Direction - Liam Payne hayatını kaybetti! Liam Payne neden öldü?

GSB burs ve kredi başvurusu yapacak öğrencilerin, e-Devlet üzerinden 'öğrenim bilgileri' kısmında yer alan okul ve bölüm bilgilerini güncel tutmaları önem taşıyor. Yanlış veya eksik bilgi verilmesi durumunda, öğrencilerin üniversitelerinin öğrenci işleri ile iletişime geçerek bilgilerini düzeltmeleri gerekebilir.

Ayrıca, başvuru sırasında girilen ekonomik, sosyal ve başarı bilgileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla doğrulanacak. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, uygun olan öğrencilere burs veya öğrenim kredisi tahsis edilecek.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n TiklayinizAna Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Nurgül Akçay