Binlerce Öğrencinin Yeni Okulu Belli Oldu!
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan yerleştirmelerin ardından merakla beklenen 1. nakil sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duyuruldu. Binlerce öğrenci ve veli, yeni eğitim hayatlarına hangi okulda başlayacaklarını öğrenmek için MEB'in resmi internet sitesini ziyaret etti.

22 Temmuz'da yapılan yerleştirme sonuçlarının ardından öğrenciler ve veliler, daha uygun bir okul tercihi yapmak için 1. nakil sürecini yakından takip etmişti. MEB'in belirlediği takvim doğrultusunda yapılan nakil başvurularının ardından sonuçlar, öğrencilerin erişimine açıldı.

Lgs Sinavi 1
Nakil İşlemleri Nasıl Yapıldı?
Öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için en fazla 3 okul tercihi yapabildiler.

Özellikle yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için tercihte bulunan öğrenciler, ilk yerleştirmede tercihine yerleşmiş olsa bile, nakil sürecinde farklı bir okul veya okul türü tercih edebilme imkanına sahip oldu. Ancak tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek zorundaydı.

2024 LGS Tarihi Belli Oldu 2 Haziran 2024
MEB'in Açıkladığı Nakil Takvimi

2024 LGS Tarihi Belli Oldu 2 Haziran 2024 (1)
Öğrenciler Nasıl Sonuçlarını Sorgular?
Öğrenciler, LGS nakil sonuçlarını MEB'in resmi internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile kolayca sorgulayabilirler.
LGS 1. NAKİL SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: Haber Merkezi