MetroPOLL Araştırma, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun olası bir siyasi yasak durumu halinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nasıl bir tablo ortaya çıkabileceğini inceledi. Araştırmanın sonuçları, Mansur Yavaş'ın öne çıktığını gösteriyor.

Erdoğan: İsrail, Lübnan'dan sonra gözünü topraklarımıza dikecek

Anketin Detayları

MetroPOLL Araştırma şirketinin yöneticisi Özer Sencar, 28 ilde 12-19 Eylül tarihleri arasında 1576 katılımcıyla gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını paylaştı. Katılımcılara "Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar aşağıdaki gibi olursa kime oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Adaylar arasında Mansur Yavaş, Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel ile "Fikrim Yok/Cevap Yok" seçenekleri yer aldı.

Mansur Yavaş'tan CHP ile Ayrılık İddialarına Yanıt Mansur Yavaş'tan CHP ile Ayrılık İddialarına Yanıt

Mansur Yavaş, Anketlerde Erdoğan'ı 12 Puan Geride Bırakıyor

Sonuçlar

Anket verilerine göre, Mansur Yavaş yüzde 40,3 oranıyla en yüksek oyu aldı. Yavaş’ı yüzde 28,7 ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan izledi. Özgür Özel ise yüzde 12,6 ile üçüncü sırada yer alırken, "Fikrim yok/Cevap yok" diyenlerin oranı ise yüzde 18,4 olarak belirlendi.

Elif Karaarslan Kimdir? Orhan Erdemir Olayı Nedir? Elif Karaarslan Kimdir? Orhan Erdemir Olayı Nedir?

Bu veriler, İmamoğlu'nun siyasi yasağı durumunda Cumhurbaşkanlığı yarışında Mansur Yavaş'ın avantajlı bir konumda olacağını ortaya koyuyor. Yavaş, Erdoğan’a karşı 12 puanlık bir fark yaratmış durumda, bu da önümüzdeki seçimlerin dinamiklerini etkileyebilecek bir tablo sunuyor.

Abdullah Gül ve Eşine Londra'da Şok Arama Abdullah Gül ve Eşine Londra'da Şok Arama

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: Haber Merkezi