Bu haberimizde Tepsi Kebabı'nın hikayesini, en lezzetli tarifini ve yanına yakışacak garnitürleri sizler için derledik.

Tepsi Kebabı Nedir?
Tepsi Kebabı, namıdiğer lahm-ı sini ya da sini kebabı olarak da bilinen, Hatay mutfağının en gözde lezzetlerinden biridir. Dev bir sebzeli köfteyi andıran bu özel kebap, tepside pişirilerek sofralara sunulur.

Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır?
Malzemeler: 500 gr orta yağlı kıyma, 1 adet kuru soğan, 1 adet yeşil biber, 3/4 demet maydanoz, 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı pul biber ve 2 çay kaşığı tuz.

Üzerini Süslemek İçin
1 adet domates, 1 adet soğan, 2 adet çarliston biber

Chery'den Büyük Fırsat: Yüzde 0 Faiz ile SUV Sahibi Olun, Üstelik Egea’dan Bile Uygun Fiyatlar! Chery'den Büyük Fırsat: Yüzde 0 Faiz ile SUV Sahibi Olun, Üstelik Egea’dan Bile Uygun Fiyatlar!

Sosu İçin
1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı
Soğan, maydanoz ve yeşil biberi robotta ince ince doğrayın. Robotunuz yoksa bıçakla da doğrayabilirsiniz. Kıymayı bir kapta yoğurun. Doğradığınız sebzeleri, baharatları ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız kıymalı harcı tepsiye yayın. Domatesleri dörde bölerek, biberleri halka halka doğrayarak ve soğanları da dörde bölerek tepsiye dizin. Salçayı ve sıvı yağı karıştırın ve tepsinin her yerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.

Tepsi Kebabının Yanına Ne Gider?
Tepsi Kebabı'nın yanında yoğurt, ayran, cacık, salata ve pilav gibi lezzetler oldukça yakışır. Ayrıca, mevsimine göre taze sebzeler de servis edilebilir.

Püf Noktaları
Kıymanın yağ oranı önemlidir. Çok yağlı kıyma kullanırsanız tepside fazla yağ birikmesi sorunu yaşayabilirsiniz. Tepsiye yaydığınız kıymalı harcı çok bastırmadan, elinizle hafifçe bastırarak yayın. Tepsi Kebabı'nı pişirirken fırının alt rafında pişirmeniz daha iyi olacaktır. Tepsi Kebabı'nı fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirmeniz tavsiye edilir.

Kaynak: Haber Merkezi