Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, Avrupa’nın en büyük uyuşturucu baronlarından biri olarak tanınan Hollandalı Joseph Johannes Leijdekkers’in (Tombul Jos) Türkiye’de iki farklı isimle oturum izni aldığı iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı. Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya yazılı soru önergesi sunan Derici, bu durumun sınır güvenliği ve kamu düzeni açısından ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya-1

Çift Kimlikle Oturum İzni: Devletin Güvenlik Zaafiyeti Mi?
Basında yer alan haberlerde, Leijdekkers’in Muğla’da iki ayrı kimlikle oturum izni aldığı iddia edilmişti. Bu olayın, Türkiye’nin güvenlik ve denetim mekanizmalarındaki ciddi eksiklikleri gözler önüne serdiğini vurgulayan Öneş Derici, devletin güvenlik kurumlarının bu tür ihlalleri önlemek için yeterince tedbir alıp almadığını sorguladı. Derici, uluslararası suç örgütlerinin Türkiye’de yasadışı faaliyetlerde bulunabilmesi ve sınır güvenliğimizi aşarak oturum izni veya vatandaşlık almasının, acil tedbir gerektiren bir konu olduğunu vurguladı.

Burdur’da kaygan yolda kontrolden çıkan otomobil şarampole devrildi, 2 yaralı Burdur’da kaygan yolda kontrolden çıkan otomobil şarampole devrildi, 2 yaralı

Ali Koç’a Saldıran Fatih Özkan’ın Suç Dosyaları Ortaya Çıktı Ali Koç’a Saldıran Fatih Özkan’ın Suç Dosyaları Ortaya Çıktı

Muğla Milletvekilinden İçişleri Bakanına “Suç Baronu” Sorusu-1

Sınır Güvenliği ve Kimlik Tespiti Sürecinde Neler Yanlış Gitti?
Öneş Derici’nin önergesinde İçişleri Bakanı’na şu sorular yöneltildi:

  • Tombul Jos lakaplı şahsa iki ayrı isimle oturum izni verilmesine ilişkin İçişleri Bakanlığı tarafından bir soruşturma başlatılmış mıdır?

  • Kimlik tespiti sürecinde görevli birimlerin kontrolünde ne tür eksiklikler yaşanmıştır?

  • Parmak izi ve biyometrik fotoğraf gibi prosedürlerde hangi aksaklıklar yaşanmıştır? Bu kimlikleri hazırlayan kişi ya da kişilerin tespit edilip edilmediği konusunda bilgi verilmiş midir?

Edirne’de 15 Yaşındaki Duru’nun Katili Suç Makinesi Çıktı Edirne’de 15 Yaşındaki Duru’nun Katili Suç Makinesi Çıktı

  • Leijdekkers’e verilen oturum izinlerinin aynı şehirde (Muğla) verilmesinin sebebi nedir?

  • Bahse konu suç baronunun Türkiye’de herhangi bir ticari faaliyeti veya kaydı bulunmakta mıdır? Ülkemizdeki faaliyetleri hakkında bir tespit yapılmış mıdır?

  • İleriki süreçte benzer olayların önüne geçmek amacıyla ne tür tedbirler planlanmaktadır?

Muğla Milletvekilinden İçişleri Bakanına “Suç Baronu” Sorusu-2

Muğla’da Çift Oturum İzni Alan Suç Baronunun Akıbeti Ne Olacak?
Öneş Derici, özellikle turizm kenti olan Muğla’da bu tür olayların yaşanmasının Türkiye için önemli bir risk oluşturduğunu ifade etti. Suç baronuna verilen çifte oturum izniyle ilgili detayların kamuoyuyla paylaşılmasını isteyen Derici, bu tür uluslararası suç örgütlerine karşı alınan önlemler hakkında kapsamlı bilgi talep etti. Ayrıca, bu durumun tekrar etmesini önlemek amacıyla hükümetin hangi adımları atmayı planladığını öğrenmek istedi.

INTERPOL'ün Aradığı Suç Örgütü Lideri Ş. Toptal Yakalandı INTERPOL'ün Aradığı Suç Örgütü Lideri Ş. Toptal Yakalandı

Kaynak: Haber Merkezi