İkinci el araba alırken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri olan ekspertiz, hem alıcı hem de satıcı için önemli bir güvence sağlar. Ancak, ekspertiz masraflarının kim tarafından karşılanacağı konusunda sıkça karışıklık yaşanır. Peki, 2024 yılında oto ekspertiz ücretleri ne kadar ve bu masrafı kim öder? İşte merak edilen tüm detaylar...

Oto Ekspertiz Makinalari

Oto Ekspertiz Nedir?

Ekspertiz, bir ürün veya hizmetin durumu, değeri ya da kalitesi hakkında uzmanlar tarafından yapılan teknik inceleme ve raporlandırmadır. İkinci el otomobil piyasasında da ekspertiz, aracın mekanik ve elektronik aksamlarının kontrol edilerek, raporlanmasını kapsar. Bu inceleme, hem alıcıya hem de satıcıya güvence sağlar.

Oto Ekspertiz

Ekspertiz Masrafını Kim Öder?

Ekspertiz ücretinin kim tarafından ödeneceği tarafların anlaşmasına bağlıdır. Ancak genel olarak şu iki durum söz konusudur:

  • Alıcı Tarafından Ödenmesi: Alıcı, aracı satın almadan önce detaylı bir inceleme yaptırmak isterse, ekspertiz ücretini kendisi karşılar.

Uzaktan Oto Ekspertiz Yaptirmak 2

  • Satıcı Tarafından Ödenmesi: Satıcı, aracın güvenilirliğini artırmak ve alıcıya güven vermek amacıyla ekspertiz işlemini yaptırabilir. Bu durumda masraflar satıcıya aittir.

Ayrıca, bazı durumlarda alıcı ve satıcı, masrafları paylaşma konusunda da anlaşabilir.

R E3Yz481 Z Tzlc Vgn Fkxo

2024 Ekspertiz Ücretleri Ne Kadar?

2024 yılı itibariyle oto ekspertiz fiyatları, hizmetin kapsamına göre değişiklik göstermektedir. Standart paketler 4 bin TL'den başlarken, daha kapsamlı incelemeler için ücretler 8 bin TL’ye kadar çıkabilmektedir.

Gazilere Güzel Haber! Artık SGK Karşılayacak Gazilere Güzel Haber! Artık SGK Karşılayacak

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Haber Merkezi