Osmanlı hanedanı mensubu 83 yaşındaki Prenses Sabiha Fazile İbrahim, İstanbul Bebek Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından sonsuzluğa uğurlandı. Sultan Vahdeddin’in ve son Halife Abdülmecid Efendi’nin soyundan gelen Prenses İbrahim, geçtiğimiz Cuma sabahı İstanbul’da hayata veda etti.

Prenses Sabiha Fazile İbrahim Son Yolculuğuna Uğurlandı

Uzman Çavuş Boşanma Aşamasındaki Eşini Öldürüp Kendini Vurdu Uzman Çavuş Boşanma Aşamasındaki Eşini Öldürüp Kendini Vurdu

Cenaze Töreni Detayları

Öğle namazını müteakip düzenlenen cenaze törenine, Prenses Sabiha Fazile İbrahim’in çocukları ve yakınlarının yanı sıra tanınmış tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ile gazeteci Murat Bardakçı da katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından, Prenses İbrahim’in cenazesi, 1998 yılında vefat eden annesi Zehra Hanzade Sultan’ın Aşiyan Mezarlığı’ndaki kabrine defnedildi.

KPSS Ön Lisans Branş Sıralamaları Açıklandı (2024 KPSS) KPSS Ön Lisans Branş Sıralamaları Açıklandı (2024 KPSS)

Prenses Sabiha Fazile İbrahim Son Yolculuğuna Uğurlandı

Tarihçi Ortaylı'nın Anıları

Cenaze töreninde konuşan Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Sabiha Fazile İbrahim’in Osmanlı ailesinin ve Mısır Hanedanı’nın 20. yüzyıldaki tarih ve filoloji alanındaki önemli figürlerinden biri olduğunu belirtti. Ortaylı, “Genç denecek bir yaşta aramızdan ayrıldı. Hareketli bir hayat sürdü; ancak kendi isteği dışında inzivaya çekilmişti. Fransa’da yaşamasına rağmen Türkiye’ye sık sık geliyordu. Anıları ve tarihi katkılarıyla her zaman yaşayacak” ifadelerini kullandı.

Kadir Ezildi'den Açıklama: Nişanlısı Hukuki Süreç Başlattı! Kadir Ezildi'den Açıklama: Nişanlısı Hukuki Süreç Başlattı!

Prenses Sabiha Fazile İbrahim Son Yolculuğuna Uğurlandı

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: Haber Merkezi