Van’da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni Van Gölü kıyısında bulunan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in babası Nizamettin Kabaiş, olayla ilgili şüphelerini dile getirdi. Kabaiş, kızının o bölgeye tek başına gitmeyeceğini belirterek, "Çocuğumun başına birileri bir şey getirmiş mutlaka" ifadelerini kullandı.

Rojin1

Rojin Kabaiş, 27 Eylül’de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü’nde eğitim görüyordu. O gün yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıkmış ve bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Cansız bedeni, kaybolduğu sahilden 20 kilometre uzaklıkta, Tuşba ilçesine bağlı Mollakasım Mahallesi sahilinde bulundu. Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından, Rojin'in cenazesi ailesine teslim edilerek memleketi Diyarbakır’a gönderildi.

Bakan Yerlikaya Duyurdu Rojinin Cansiz Bedeni Bulundu

Van Baro Başkanı Sinan Özaraz, Rojin’in dosyasına gizlilik kararı konulduğunu belirterek, ön otopsi raporunun aileye verilmediğini ifade etti. Rojin’in vücudundan alınan yaklaşık 100 numune incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Özaraz, bu süreçte Baro olarak uzman talebinde bulunduklarını ancak bu talebin savcılık tarafından reddedildiğini aktardı.

Vanda Kaybolan Rojin Kabaisi Arama Calismalarinin Sekizinci Gunu

Rojin'in babası Nizamettin Kabaiş, kızının yaşadığı olayla ilgili derin bir üzüntü ve öfke içinde olduğunu ifade etti. Kızının akşam saatlerinde gideceğini söylediği yerin derinlikte olmadığını belirten Kabaiş, "24 kilometre uzağa gece o çocuk tek başına gitmez," dedi. Rojin'in ne gibi bir tehlike ile karşılaştığını sorgulayan baba, "Eğer suya girseydi bile oraya kadar gitmezdi," ifadelerini kullandı.

Vural Çelik Hayatını Kaybetti! Vural Çelik Kimdir? Vural Çelik Hayatını Kaybetti! Vural Çelik Kimdir?

Kabaiş, bu olayın aydınlatılması için devletten yardım talep etti ve "Bu vahşeti yapanları en kısa zamanda bulsunlar. Cezaları da idam olsun," dedi. Rojin’in başına bir şey gelmiş olduğuna inanan baba, "Bir vahşet vardır. Birileri mutlaka yapmış," şeklinde konuşarak, kadınlar ve çocuklar üzerindeki şiddet olaylarına dikkat çekti. Bu tür acıların bir daha yaşanmaması için acil çözüm beklediğini ifade etti.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n TiklayinizAna Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Nurgül Akçay