Suç örgütü lideri Sedat Peker, kamuoyunda "Köfteci Yusuf'a çökme davası" olarak bilinen dava ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peker, davada kendisiyle ilgili bir bölüm bulunmadığını vurguladı.

Sedat Peker’den

Peker'in Açıklamaları

Peker, "Dosyada Yusuf olayında benimle ilgili bölüm yok. Ne benim aramam, ne mesajım ne de herhangi bir kaydım bulunmuyor" dedi. Süleyman Soylu'nun kendisine haber gönderdiğini ve "Hemen git davacı ol" dediğini öne sürdü. Peker, "Korkaklığından gitmiş," diyerek durumu eleştirdi.

Köfteci Yusuf ile kişisel bir tanışıklığının olmadığını belirten Peker, "O dosyanın sanığı değilim. Gürsu’da miting yaparken Yusuf Akkaş ile tanışmam telefonla oldu. Diğer arkadaşların faaliyetleri hakkında hiçbir bilgim yok," ifadelerini kullandı.

Sedat Peker’den

Sıcaklıklar 12 derece düşecek! 13 il için sarı kodlu uyarı Sıcaklıklar 12 derece düşecek! 13 il için sarı kodlu uyarı

Domuz Eti İddiaları Üzerine

Köfteci Yusuf’un ürünlerinde domuz eti bulunduğu iddialarını da ele alan Peker, "Bir adamı uyuşturucuyla suçluyorsanız, bunu kanıtlamak için onu yakalayıp önüne koymanız gerekir. Domuz etiyle suçluyorsanız da aynı şekilde şüpheleri ortadan kaldırmalısınız," dedi. Peker, Türk markası olan Köfteci Yusuf’un bu şekilde zan altında bırakılmasının haksızlık olduğunu vurguladı.

Sedat Peker’den

Dava Süreci ve Kişisel Düşmanlık

Peker, Süleyman Soylu ile yaşadığı sorunlar sonrası 1,5 yıl sonra davanın açıldığını belirtti. Dava açan avukatın AK Parti ile ilişkili olduğunu ve kendisine karşı bir düşmanlık nedeniyle davanın sürecinin ilerlediğini ifade etti. "Bir köftesini bile yemeden köfteci Yusuf’un olayından yargılandık," dedi.

20 Milyon Liralık Dolandırıcılık Operasyonu, 66 Gözaltı 20 Milyon Liralık Dolandırıcılık Operasyonu, 66 Gözaltı

Sedat Peker’den

Türkiye’ye Dönüş Planları

Hakkında kırmızı bültenle arama kararı bulunan Peker, "Hukuken çok rahatım. Türkiye’ye geldiğimde hakkımda bir saatten fazla sürecek bir suçlama yok," şeklinde konuştu. Ancak şu an Türkiye’ye dönmeyi düşünmediğini de sözlerine ekledi.

Isparta’da Vatandaşlar Tilkiye Tavuk İkram Etti Isparta’da Vatandaşlar Tilkiye Tavuk İkram Etti

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: Haber Merkezi