Ümraniye’de şehit edilen polis memuru Şeyda Yılmaz hakkında sosyal medya üzerinden hakaret içeren yorumlar yapan Uğur Bostan hakkında soruşturma tamamlandı. Savcılık, Bostan için 'Suçu ve suçluyu övmek' ile 'Kişinin hatırasına hakaret' suçlarından 7 yıl 7 aya kadar hapis cezası talep etti.

Kqpu W73Ct U Sw Ihb E K1 Pm5 A

Olay, 23 Eylül’de motosiklet hırsızlığına karışan Yunus Emre Geçti’nin karakoldan firar etmesiyle başladı. Geçti, Ihlamurkuyu’da polislere direnerek bir polis memurunun silahını almış ve açtığı ateş sonucunda 27 yaşındaki Şeyda Yılmaz hayatını kaybetmişti. Geçti, adli makamlarca tutuklandı.

0X0 Sehit Polis Seyda Yilmaz Hakkinda Yurek Yakan Detay Meger Bu Sabah 1727082536972

Şeyda Yılmaz’ın eşi Semih Yılmaz’ın şikayeti üzerine Uğur Bostan hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, Bostan’ın sosyal medya platformlarında şehit polis memurunun hatırasına yönelik 'Dünyadan bir pislik daha temizlendi' ve 'Dünya bir mikroptan daha temizlenmiş, şükür' şeklinde paylaşımlar yaptığı tespit edildi.

794461640526955

Teröristlerin başına konulan ödül miktarına yüzde 100 zam yapıldı! Teröristlerin başına konulan ödül miktarına yüzde 100 zam yapıldı!

Bostan’ın çalışma arkadaşı Yeter Çelebi, “Uğur Bostan, WhatsApp durumunda Yılmaz’ın fotoğrafının altına 'Dünyadan bir pislik daha temizlendi' yazdı. Bostan, zaman zaman polisleri sevmediğini dile getiriyordu” dedi. Diğer bir çalışma arkadaşı Efe Anday ise, “Bostan, bu paylaşımı neden yaptığını sorduğumda, 'Polisi sevmediğini, sevmek zorunda olmadığını' söyledi” şeklinde konuştu. Bostan ise ifadesinde, şehit polis memurunun fotoğrafını paylaştığını ancak suçlamaları kabul etmediğini belirtti. “Bu paylaşımları yapmadım” dedi.

Savcılık, Uğur Bostan hakkında yaptığı paylaşımlar nedeniyle 7 yıl 7 aya kadar hapis cezası talep etti.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n TiklayinizAna Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Nurgül Akçay