Son enflasyon verilerinin ardından Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışları, sigara fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. 5 Ağustos 2024 itibarıyla yapılan yeni zamlarla birlikte sigara fiyatlarında değişiklikler yaşandı. Peki, güncel sigara fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar.

Sigarada en düşük ve en yüksek fiyat ne oldu?

Ağustos 2024 itibarıyla sigara grubunun en düşük fiyatı 69 TL olarak belirlenirken, en yüksek fiyat ise 77 TL oldu. Dündar, yeni zam ile birlikte PM sigara grubunun fiyatlarının paket başı 5 lira arttığını belirtti.

PM Sigara Grubuna Ne Kadar Zam Yapıldı?

Philip Morris sigara grubuna yapılan zam miktarı, 4-5 TL olarak açıklandı. Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş da, bu zamların devam etmesi durumunda yılbaşında bir paket sigaranın 100 TL'ye ulaşabileceğini belirtti.

Sigaraya Yüzde Kaç Zam Yapıldı?

Zamların ne kadar olduğunu anlamak için mevcut fiyatları ve zam sonrası fiyatları karşılaştırmak önemli. PM sigara grubunun 5 Ağustos 2024 tarihindeki zamlı fiyatları aşağıdaki gibi belirlendi:

  • En Düşük Fiyat: 69 TL

  • En Yüksek Fiyat: 77 TL

Erol Dündar, "Hayırlı olsun, PM sigara grubuna zam geldi. Paket başı 5 lira" şeklinde bir açıklamada bulundu.

Asgari Ücret Zammı Tüm Kesimlere Yansıyor: İşsizlik Maaşı, Tazminatlar ve Yardımlar Artıyor Asgari Ücret Zammı Tüm Kesimlere Yansıyor: İşsizlik Maaşı, Tazminatlar ve Yardımlar Artıyor

Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, bu zammın 4 TL olduğunu ve bu gidişle yıl sonunda bir paket sigaranın 100 TL’ye ulaşabileceğini belirtti.

Editör: Evrim Tuna Şahin