Emeklilere Destek Artıyor

Yılmaz, emeklilere yapılan zamların enflasyon oranının iki katı olduğunu vurgulayarak, “Yıl boyunca yüzde 41,5 enflasyon beklenirken emeklilerimize bunun iki katı kadar artış sağladık. Bu şekilde emeklilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz,” dedi. Ayrıca, imkanlar doğrultusunda emekli maaşlarının iyileştirilmesine yönelik adımlar atılacağını belirtti.

2500 TL Eğitim Desteği Başladı! İki Belge ile Başvuru Yapılacak 2500 TL Eğitim Desteği Başladı! İki Belge ile Başvuru Yapılacak

Yılmaz, Türkiye’nin ekonomik hedefleri arasında enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmek ve sürdürülebilir büyümeyi sağlamak olduğunu söyledi. Yatırımcıları teşvik eden politikaların devam edeceğini vurgulayan Yılmaz, ekonominin belirsizlikten uzak bir ortamda büyümesinin önemine dikkat çekti. Tüketim yerine üretim odaklı bir ekonomik modelin önem kazandığı bu dönemde, özellikle üretime dayalı büyüme stratejisinin devam edeceğini açıkladı.

Deprem Sonrası Yaralar Sarılacak

Deprem sonrası toparlanma sürecine de değinen Yılmaz, sosyal refahı artırmak için atılacak adımların yanı sıra deprem bölgelerinde yaraların sarılmasının öncelikli olduğunu belirtti. Bu kapsamda, deprem bölgelerinde sosyal refah çalışmalarının devam edeceğini ve hükümetin bu süreçte vatandaşların yanında olacağını ifade etti.

Yılmaz, sosyal güvenlik sisteminde köklü bir değişikliğe gidilmeyeceğini ancak mevcut sisteme tamamlayıcı uygulamalar ekleneceğini belirtti. Bu yeni adımların özellikle sosyal güvenlik sistemi üzerinden vatandaşların daha iyi hizmet almasına olanak sağlayacağını belirtti.

Editör: Şule Akyol