The Atlantic dergisinin haberine göre, Suudi Prens Muhammed bin Selman (MBS), ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaptığı görüşmede "Filistin meselesini kişisel olarak önemsemiyorum" dedi. Bu açıklama, Suudi Arabistan'ın İsrail ile normalleşme çabaları çerçevesinde ortaya çıktı.

Emine Erdoğan'dan Anne Adaylarına Normal Doğum Çağrısı Emine Erdoğan'dan Anne Adaylarına Normal Doğum Çağrısı

Görüşmelerin Arka Planı

Suudi Arabistan’ın İsrail’i tanıması için yürütülen müzakereler, 7 Ekim 2023’te Hamas'ın başlattığı Aksa Tufanı operasyonu sonrasında sekteye uğramıştı. Dönem boyunca ABD, Suudi Arabistan ile İsrail arasındaki ilişkileri geliştirmek için yoğun çaba sarf etti. Bu bağlamda Suudi Arabistan, İsrail’in Filistin devleti kurulmasına yönelik adım atmasını talep ediyordu.

Suudi Prens:

Prens Selman'ın Sözleri

Görüşmelerde Prens Selman, "Ben önemsemiyorum ama Suudi nüfusu önemsiyor" diyerek, Filistin meselesinin halk için önemine dikkat çekti. Bu açıklamanın ardından The Atlantic, MBS’nin anlaşmanın kişisel riskleri hakkında da endişelerini dile getirdiğini yazdı.

Suudi Prens:

Tepkiler ve Yansımalar

MBS’nin açıklamaları sosyal medyada geniş yankı buldu ve Suudi Arabistan içindeki halk tepkilerini gündeme getirdi. Ayrıca, Suudi bir yetkilinin The Atlantic’in haberinin bu kısmını “doğru değil” olarak nitelendirdiği bilgisi de yer aldı.

Kadir Ezildi'den Açıklama: Nişanlısı Hukuki Süreç Başlattı! Kadir Ezildi'den Açıklama: Nişanlısı Hukuki Süreç Başlattı!

Suudi Prens:

Suudi Arabistan’ın Pozisyonu

Suudi Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, BM Genel Kurulu sırasında yaptığı açıklamada, Filistin devleti kurulmadan Suudi Arabistan'ın İsrail ile diplomatik ilişkiler kurmayacağını vurguladı. Bu, ülkenin bölgedeki tutumunu daha da netleştirdi.

Prenses Sabiha Fazile İbrahim Son Yolculuğuna Uğurlandı Prenses Sabiha Fazile İbrahim Son Yolculuğuna Uğurlandı

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: Haber Merkezi