Bu güncelleme, artan enflasyon ve daha önce vaat edilen ödül miktarlarının cazibesini yitirmesi nedeniyle gerçekleştirildi. Kırmızı listedeki en tehlikeli teröristlerin ödül miktarı, 10 milyon liradan 20 milyon liraya yükseltildi.

Ekran Resmi 2024 10 18 09 Weis

Güncellenen Ödül Listesi

İçişleri Bakanlığı, terör ihbar ödül listesinde önemli değişikliklere gitti. Artan enflasyonun etkisiyle, daha önce belirlenen ödül miktarları güncellendi. Yeni listeye göre, 5 ayrı renk kategorisinde aranan teröristlerin ödül miktarları da artırıldı.

Feto Nun Kirmizi Listesi En Guncel Liste 728X410

One Direction - Liam Payne hayatını kaybetti! Liam Payne neden öldü? One Direction - Liam Payne hayatını kaybetti! Liam Payne neden öldü?
  • Kırmızı Liste: 10 milyon lira olan ödül miktarı 20 milyon liraya çıkarıldı. Bu kategori, en kritik teröristleri kapsıyor.
  • Mavi Liste: Önceden 3 milyon lira olan ödül iptal edildi; bu kategoride aranan teröristler, 1 milyon lira ödül ile yeni oluşturulan turuncu listeye dahil edildi ve ödül miktarı 8 milyon liraya yükseltildi.
  • Yeşil Liste: 2 milyon lira olan ödül iptal edilerek, bu teröristler 4 milyon lira ödüllü yeni sarı listeye dahil edildi.
  • Gri Liste: 500 bin lira olan ödül, 2 milyon liraya çıkarıldı.

Kırmızı Listede Kimler Var?

Kırmızı listede yer alan teröristler arasında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile birlikte Reşit Haylamaz ve Adil Öksüz gibi isimler bulunuyor. Ayrıca PKK'nın üst düzey yöneticileri Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan da bu kategoride yer alıyor. Hizbullah terör örgütü lideri Edip Gümüş ile birlikte kumpas davalarındaki hakim ve savcılar da kırmızı listede.

Önceki Ödül Yönetmeliği ve Yeni Düzenlemeler

Yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte, 2016 yılından bu yana farklı renk kategorilerinde aranan ve başta PKK olmak üzere çeşitli terör örgütlerine mensup 735 üst düzey terörist etkisiz hale getirildi.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar