Peşin Ödemede Yüzde 25 İndirim

Kampanyadan faydalanmak isteyen TOKİ alıcıları, borçlarının tamamını peşin olarak kapattıklarında yüzde 25 indirim alabilecekler. Bu kampanya, Temmuz 2023 öncesinde satılan konut ve iş yerlerini kapsıyor. Ayrıca geri ödeme taksitleri 2023 yılı Haziran sonu itibarıyla başlayan ve en az 12 ay taksiti kalan vatandaşlar kampanyaya başvuru yapabilecek.

Borcunun tamamını kapatamayanlar için de bir seçenek sunuluyor. Borcunun en az yüzde 25’ini ödemek isteyen alıcılar, yine yüzde 25 oranında indirimden faydalanabilecek. Bu da, nakit sıkıntısı yaşayan vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlıyor.

100 Bin, 500 Bin ve 1 Milyon TL'nin Aylık Faiz Getirisi Ne Kadar? 100 Bin, 500 Bin ve 1 Milyon TL'nin Aylık Faiz Getirisi Ne Kadar?

Başvurular ve Gerekli Belgeler

Kampanyaya başvurular, 23 Eylül - 18 Ekim 2024 tarihleri arasında satış işlemlerinin yapıldığı bankalar aracılığıyla gerçekleştirilecek. Başvuruda bulunacakların, taksit ödemelerini düzenli yapmış olmaları ve emlak vergisi borcunun olmaması gerekiyor. Ayrıca, kat mülkiyeti oluşmuş projelerde konut ve iş yeri sahiplerinin "borcu yoktur" belgesi ile belediyeden alacakları emlak beyan değerini gösterir belgeyi bankaya götürmeleri gerekiyor.

Bu indirim fırsatından yararlanmak isteyenlerin belirlenen tarihlerde başvuru yapmaları gerekiyor. Kampanya sonrasında yapılacak borç kapatma işlemleri, indirimden yararlanamayacak. Toplamda yaklaşık 162 bin konut ve iş yeri sahibinin bu kampanyadan faydalanması bekleniyor.

Editör: Şule Akyol