Eylül ayının sonuna doğru El Nino döneminin sona ermesiyle birlikte, soğuk hava koşullarının habercisi olan La Nina etkisi başladı. Bu geçiş, Türkiye dahil olmak üzere birçok bölgede hava sıcaklıklarının düşeceğini ve yağış rejimlerinde değişiklikler yaşanacağını gösteriyor.

Kar Yagisi Aa 1968880

La Nina Türkiye'yi Soğuk Hava ile Vuracak

Meteoroloji uzmanları, Pasifik Okyanusu’nda meydana gelen La Nina'nın dünya genelinde sıcaklık düşüşlerine neden olduğunu belirtiyor. Türkiye’de ise bu etkiler, dolaylı olarak soğuk hava dalgaları ve mevsim normallerinin altına inen sıcaklıklarla kendini gösterecek.

Soguklar Basliyor Sali Ya Yukseklerde Kar Yagisiyla Girilecek 1

Sonbahar Alışılmadık Soğuklarla Geliyor

Bu sonbahar mevsiminin, önceki yıllardan daha soğuk geçeceği öngörülüyor. Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir, Eylül ayında beklenen yağışların henüz gerçekleşmediğini, ancak önümüzdeki günlerde soğuk hava dalgalarının etkili olacağını belirtti.

Rngu X L N Tz0Is Ck T A L Q I L Bw

Özellikle İstanbul ve çevresi başta olmak üzere, Marmara, Trakya, Karadeniz ve İç Anadolu’nun kuzey kesimlerinde yağışlar artacak ve sıcaklıklar hızla düşecek.

Kars Kar Yagisi Aa 1559529

Kış Soğukları Kapıda

La Nina’nın etkisinin daha da belirginleşeceği Ekim ayında, sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor. Özdemir’e göre, Türkiye genelinde soğuk hava dalgalarıyla birlikte sert kış koşullarına hazırlık yapılmalı.

iPhone 16 Türkiye servis ücretleri belli oldu iPhone 16 Türkiye servis ücretleri belli oldu

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Telegram Kanalımız Için Takip Edebilirsiniz-1

Editör: Haber Merkezi