Türkiye'yi yasa boğan 10 bebeğin ölümüyle sonuçlanan 'yenidoğan çetesi' davasında yeni bir gelişme yaşandı. Sağlık Bakanlığı, olayın tüm detaylarını kamuoyuyla paylaşarak, yargı sürecinin takipçisi olacaklarını belirtti.

Yenidogan Cetesiyle Ilgili Saglik Bakanligindan Aciklama Ux3N

Bebeklerin Ölümüne Neden Olan Çete Ortaya Çıkarıldı

Mayıs 2023'te İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen operasyon sonucunda, yenidoğan bebeklerin ölümüne neden olan çete tespit edilerek adli makamlara sevk edildi. "Yenidoğan çetesi" olarak adlandırılan bu grup, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yoğun bakım ünitelerine sevk ederek ölümlerine neden oldu ve haksız kazanç elde etti.

446908

WhatsApp ultra karanlık mod geliyor! Pil ömrü ikiye katlanacak WhatsApp ultra karanlık mod geliyor! Pil ömrü ikiye katlanacak

Cezai İşlemler ve Soruşturma Süreci

Olayın ortaya çıkmasının ardından ilgili hastaneler hakkında hukuki yaptırımlar devreye alındı. Soruşturma sonucunda iki doktora 582 yıla kadar hapis cezası istendi. Sağlık Bakanlığı, konuya dair yaptığı açıklamada, insanlık dışı bu olayın takipçisi olacaklarını ve sorumlu kişilerin adalet önünde hesap vereceğini vurguladı.

Saglik Bakanligindan Yenidogan Txgc Cover

Sağlık Bakanlığı'ndan Net Mesaj: "İllegaliteye İzin Yok"

Sağlık Bakanlığı açıklamasında, "Sağlıkta illegaliteye ve kötü uygulamalara asla izin vermeyeceğiz. Hayat kurtarmak için mücadele eden sağlık çalışanlarımızın böyle vahim olaylar nedeniyle zan altında kalmasını istemiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar