Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali, ikinci gününde de büyük ilgi gördü. Festival alanında renkli etkinlikler ve ziyaretçi akını yaşandı.

3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali'ne Yoğun İlgi

Festivalin ikinci gününde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festival alanını ziyaret ederek misafirlerini otağında ağırladı. Başkan Böcek, hem yurt içinden hem de yurt dışından gelen temsilcilerle bir araya geldi. Festivaldeki yabancı konuklara teşekkür eden Başkan Böcek, Türki Cumhuriyetlerinden gelen misafirlere yöresel hediyeler sunarken, konuklara Döşemealtı Halısı hediye etti.

3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali'ne Yoğun İlgi

Yörük Kültürü ve Geleneksel El Sanatları Tanıtıldı

Festivalde Yörük kültürü geniş bir yelpazede tanıtıldı. Çadırlar altında Yörük dernekleri yöresel kıyafetler, halı ve kilim dokuma, yün eğirme gibi geleneksel el sanatlarını sergiledi. Ziyaretçilere geleneksel Yörük yemekleri ikram edildi. Ayrıca, konuk ülkeler kendi geleneksel yemeklerini ve kıyafetlerini festival alanında tanıttı, bu çadırlara olan ilgi yoğundu.

3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali'ne Yoğun İlgi-1

Atlı Gösteriler ve Sanat Performansları

Festivalde, Yörük Türkmen kültürünün önemli bir parçası olan müzik ve dans gösterileri büyük beğeni topladı. Etkinlik sahnesinde yerel sanatçılar ve yurt dışından gelen grupların performansları ilgiyle izlendi. Peştallı Kulübü tarafından düzenlenen atlı okçuluk, kılıç ve akrobasi gösterileri ise nefes kesti.

Bisiklet ve Elektrikli Bisiklet Hırsızı Kameralara Yakalandı Bisiklet ve Elektrikli Bisiklet Hırsızı Kameralara Yakalandı

3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali'ne Yoğun İlgi

Festival Alanı ve Katılım

Kemer'de Kubbeli Camii'nin Temeli Atıldı Kemer'de Kubbeli Camii'nin Temeli Atıldı

3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali, 7 bağımsız Türk Cumhuriyeti, 3 Özerk Türk Cumhuriyeti ve Türklerin yoğun yaşadığı ülkelerden toplam 19 ülkenin katılımıyla gerçekleşti. Festivalde, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Döşemealtı Karaman Piknik Alanı’nda 35 belediye ve 59 Yörük Türkmen Derneği çadır açtı. Ayrıca, unutulmaya yüz tutmuş sanatları yaşatan 25 geleneksel el sanatçısı da etkinlikte yer aldı.

Bakan Ersoy Antalya-Alanya Otoyolu İnşaatı İçin Tarih Verdi Bakan Ersoy Antalya-Alanya Otoyolu İnşaatı İçin Tarih Verdi

Kaynak: IHA