MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Abdullah Öcalan'a yönelik sert bir mesaj vererek, "Türkiye'ye getirilirken 'her türlü hizmete açığım' diyen teröristbaşı çıksın, terörü bitirdiğini ilan etsin" dedi. Bahçeli, bu sözleriyle terörle mücadeledeki kararlılıklarını bir kez daha vurguladı.

Devlet Bahceliaa 2247371

Kardeşlik ve Birlik Mesajı

Bahçeli, TBMM açılışında DEM Partili vekillerle el sıkışmasına da değinerek, "Uzattığım el, samimi ve iyi niyetli bir eldir. Kana değil, kardeşliğe susadığını göstersinler" dedi. CHP yönetimine de seslenerek, "4 parçalı Kürdistan'ın kurulmasından yana mısınız değil misiniz, bunu açıklayın" ifadesini kullandı.

Mehmet Muş Kimdir? Biyografisi ve Hayatı Mehmet Muş Kimdir? Biyografisi ve Hayatı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Can Atalay’ın hakkında kesinleşmiş mahkûmiyet kararı olmasına rağmen cezaevinden çıkarılıp Meclis’e taşınmasına sert tepki gösterdi.

Anayasanın İlk Dört Maddesi Üzerine Sert Eleştiriler

Bahçeli, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Anayasa’nın ilk dört maddesine yönelik açıklamalarına da tepki gösterdi. "Anayasanın ilk dört maddesini sulandırmak gizli emellerin tezahürüdür. Buna izin veremeyiz" diyen Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerinin korunması gerektiğinin altını çizdi.

616X321 Mhp Genel Baskani Devlet Bahceliden Flas Aciklamalar Canli Yayin 1721721567664

İsrail'e Yönelik Eleştiriler

Toplantıda, İsrail'in saldırılarına da değinen Bahçeli, Birleşmiş Milletler'in etkisizliğine dikkat çekerek, "BM derhal kuvvet kullanmalı, suçluları cezalandırmalıdır" ifadelerini kullandı. Bahçeli, İsrail'in bölgede yayılma hedeflerini Türkiye ve mazlum milletler için ciddi bir güvenlik tehdidi olarak nitelendirdi.

Çiçekçi'de Fotoğraf Tartışması: Tek Yumrukla Komalık Oldu Çiçekçi'de Fotoğraf Tartışması: Tek Yumrukla Komalık Oldu

Bahçeli'den 17-25 Aralık ve 15 Temmuz Açıklaması

Normalleşme Tartışmalarına Cevap

CHP'nin normalleşme konusundaki tutumunu eleştiren Bahçeli, "Mahalle yanarken CHP'nin sessiz kalması tehlikeli bir durumdur" dedi. "Hakiki normalleşme, 1999 yılında MHP ile DSP'nin koalisyon hükümetinde sağlanmıştır" diyerek geçmişteki başarıları örnek gösterdi.

Victoria's Secret Defilesinde Tarihi An: Transeksüel Manken! Victoria's Secret Defilesinde Tarihi An: Transeksüel Manken!

İki Devletli Çözüm Vurgusu

Bahçeli, Filistin meselesine de değinerek, "İsrail ile Filistin arasındaki iki devletli çözüm dışında bir yol yoktur" ifadesini kullandı. "Devlet, milletle bir bütündür. İkisini çatıştırmak, fahiş bir yanlıştır" dedi.

Meltem Miraloğlu, Amerika'da Rehin Tutulduğunu Açıkladı Meltem Miraloğlu, Amerika'da Rehin Tutulduğunu Açıkladı

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: Haber Merkezi