Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Türkiye'de eğitim çıkmazı” konulu 8 serilik Forum Muratpaşa'nın açılışında, ülkenin yeni bir seferberliğe ve sorunlara net çözümler üretecek bir anlayışa ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Eğitim, göç, gelir dağılımı adaletsizliği ve iklim krizi gibi önemli küresel sorunlara çözüm geliştirmeyi amaçlayan Forum Muratpaşa, ilk olarak Türkiye'nin eğitim sorunlarına odaklandı. Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Prof. Dr. Rıfat Okçabol, Prof. Dr. Erhan Erkut ve CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Armağan Erdoğan konuşmacı olarak yer aldı. Forumun moderatörlüğünü gazeteci Meliha Okur üstlendi.

Başkan Uysal: “Yeni Bir Seferberliğe İhtiyacımız Var”

“Çözüm Önerilerine Odaklanmalıyız”

Açılış konuşmasında Başkan Uysal, Türkiye'nin çeşitli sorunlarına yönelik somut ve net önerilere ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Uysal, Forum Muratpaşa'nın bu bağlamda 8 başlık altında devam edeceğini belirterek, “Türkiye'nin geleceğine ışık tutabilirsek ne mutlu bize” ifadelerini kullandı. Uysal, “El birliği ve dayanışma içinde sorunların üstesinden gelmemiz gerekiyor” dedi.

Başkan Uysal: “Yeni Bir Seferberliğe İhtiyacımız Var”

Eğitimde Laiklik ve Bilimsel Yaklaşım

Prof. Dr. Okçabol, Türkiye'nin eğitim sisteminin laiklikten uzaklaştığını ve özgür bireyler yetiştirme hedefine ulaşmakta zorlandığını savundu. Eğitim sistemindeki köklü değişikliklerin bu sorunu derinleştirdiğini vurguladı.

Otomobil ve Kamyonet Çarpıştı: Alkollü Sürücü Tehditler Savurdu Otomobil ve Kamyonet Çarpıştı: Alkollü Sürücü Tehditler Savurdu

A W291059 04

Eğitim Paradigmalarının Değişimi

Prof. Dr. Erkut, günümüzde eğitim paradigalarının değiştiğini belirtti. Öğrenci merkezli bir yaklaşımın önemine dikkat çekerek, sıralama sınavlarının kaldırılması ve yapay zekanın eğitim sistemine entegrasyonu gibi önerilerde bulundu.

Kaza Yapan Kadın Sürücü Şoka Girdi, Kapıyı Açmakta Zorlandı Kaza Yapan Kadın Sürücü Şoka Girdi, Kapıyı Açmakta Zorlandı

Başkan Uysal: “Yeni Bir Seferberliğe İhtiyacımız Var”

Yoksulluk ve Eğitime Erişim Sorunları

Antalya'da Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı Antalya'da Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı

CHP PM Üyesi Prof. Dr. Erdoğan, yoksulluğun çocukların gelişimini olumsuz etkilediğini ve bu nedenle eğitime yeterince öncelik verilmediğini vurguladı. Eğitimin bütçeden aldığı payın düşük olduğunu belirten Erdoğan, her yıl yüz binlerce üniversite öğrencisinin kaydını sildirdiğini ifade etti.

Forum Muratpaşa, 13 Ekim Pazar günü “göç” temasıyla devam edecek.

Eğitim Bir Sen Antalya Şubesi'nden İUP Protestosu Eğitim Bir Sen Antalya Şubesi'nden İUP Protestosu

Kaynak: IHA