Dünyanın En Özel Kuklaları İstanbul'da Buluştu
25. Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, bu yıl kukla sanatına özel bir önem vererek, dünyanın dört bir yanından gelen sanatçıları ve eserlerini bir araya getirdi. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Kukla Atölyesi Sergisi, 16 farklı ülkeden toplam 85 kuklayı sanatseverlerle buluşturdu.

19. Yüzyıldan Günümüze Bir Kukla Yolculuğu
Sergide yer alan kuklalar, 19. yüzyıldan günümüze kadar uzanan zengin bir geçmişi temsil ediyor. Her biri farklı kültürlerin ve geleneklerin izlerini taşıyan bu özel eserler, ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.

Kukla Sanatının Büyülü Dünyası
Kukla Festivali'nin kreatörü Cengiz Özek, kukla sanatının sadece çocuklar için değil, büyükler için de büyük bir heyecan kaynağı olduğunu vurguluyor. Özek, "Bu festival, insanların içlerindeki keşif duygusunu uyandırıyor ve onlara farklı bir dünya sunuyor." diyor.

25.ULUSLARARASI İSTANBUL BÜYÜKÇEKMECE KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ ÇERÇEVESİNDE KUKLA SANATININ DÜNYA ÇAPINDA EN ÖZEL ÖRNEKLERİNİ BİR ARAYA GETİREN ULUSLARARASI KUKLA ATÖLYESİ SERGİSİ’NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ.

Sıcak Havalar Yerini Soğuk ve Yağışlı Günlere Bırakıyor: Kış Sert Geçecek! Sıcak Havalar Yerini Soğuk ve Yağışlı Günlere Bırakıyor: Kış Sert Geçecek!

Uluslararası Sanatçılar Büyükçekmece'de Buluştu
Festival kapsamında, Türkiye'den Ercan Sönmez, Hong Kong'dan Cheung Chun Fai, İtalya'dan Gianluca Di Matteo, İspanya'dan Toni Zafra, Meksika'dan Dıego Ugalde ve Peru'dan Jose Navarro gibi dünyaca ünlü kukla sanatçıları, muhteşem gösterileriyle izleyenleri büyüledi.

Büyükçekmece, Kukla Sanatının Başkenti Olmaya Adım Attı
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, festivalin önemine değinerek, "Büyükçekmece, kültür ve sanat etkinlikleriyle öne çıkan bir ilçe. Bu festivalle birlikte kukla sanatının da merkezi haline gelmek istiyoruz." dedi.

Kukla Sanatının Geleceği Parlak
Bu festival, kukla sanatının geleceği için umut verici bir işaret. Dünyanın farklı köşelerinden gelen sanatçıların bir araya gelmesi, bu sanat dalının daha da gelişmesine ve yaygınlaşmasına katkı sağlayacak.

Kaynak: IHA