Özgür Özel, Selahattin Demirtaş'ı Ziyaret Edecek Özgür Özel, Selahattin Demirtaş'ı Ziyaret Edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye-Irak ilişkileri ve IKBY ile işbirliği konuları ele alındı; ayrıca bölgesel ve küresel gelişmelere dair fikir alışverişinde bulunuldu.

Barzani, sabah saatlerinde Ankara’ya gelerek Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ile ön görüşmeler yaptı. Ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barzani'yi kabul etti

Görüşmede Ele Alınan Başlıca Konular

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, Erdoğan, 20 Ekim'de gerçekleştirilecek IKBY parlamento seçimlerinin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Seçimlerin kapsayıcı bir anlayışla ve barış ortamında yapılacağına olan inancını ifade etti.

8 yaşındaki çocuğun okul dönüşünde feci ölümü 8 yaşındaki çocuğun okul dönüşünde feci ölümü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barzani'yi kabul etti-1

Terör Tehdidine Karşı İşbirliği Vurgusu

Görüşmede, terör tehdidinin bölge üzerindeki etkilerine dikkat çekildi. Erdoğan, tüm bölgenin huzur ve refahını tehdit eden bu durumun kalıcı bir şekilde ortadan kaldırılması için işbirliğinin sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

Sırrı Süreyya Önder, Erdoğan ve Bahçeli'ye Teşekkür Etti Sırrı Süreyya Önder, Erdoğan ve Bahçeli'ye Teşekkür Etti

Ayrıca, artan İsrail saldırganlığının bölgeyi tehdit ettiğine değinen Erdoğan, Türkiye'nin bölgenin istikrarına büyük önem verdiğini belirtti. Irak makamlarının ülkeyi çatışmalardan uzak tutma çabalarını takdirle karşıladığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barzani'yi kabul etti

Kalkınma Yolu Projesi’nin Önemi

Görüşmede ayrıca, Kalkınma Yolu Projesi'nin faydaları da gündeme geldi. Erdoğan, bu projenin bölgenin ekonomik kalkınmasına, istikrarına ve kardeşliğine katkı sağlayacağına vurgu yaptı. Projenin IKBY'ye de önemli yararlar getireceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin her zaman dost ve kardeş Irak’ın yanında olacağını ifade etti. İki lider, en son 2014 yılında Erbil'de bir araya gelmişti.

Okulda Silahlı Olay: Öğretmen Müdüre Silah Çekti Okulda Silahlı Olay: Öğretmen Müdüre Silah Çekti

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: Haber Merkezi