DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye son günlerdeki mesajları nedeniyle teşekkür etti. Önder, çözüm süreci ihtimalinin gündemde olduğu bir ortamda, barış konusundaki katkılarından dolayı iki lidere seslendi.

Yeni Çözüm Süreci İhtimali Gündemde

2014-2016 yılları arasında aktif olarak rol aldığı çözüm sürecine atıfta bulunan Önder, Meclis'te düzenlediği oturumda şu ifadeleri kullandı: “Bu sorun çözülürse memleketin bütün sorunları çözülmeye başlar.”

Önder, barışın sağlanması için iyi niyetin ötesinde ciddiyetin önemine vurgu yaptı. “Barışta herkes kazanır, yeter ki dayatmalara son verelim. Kuyu derin değil, ip kısadır,” dedi.

Sırrı Süreyya Önder, Erdoğan ve Bahçeli'ye Teşekkür Etti

Bahçeli'nin Açıklamaları ve DEM Parti'nin Yanıtı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Ekim'deki Meclis açılışında DEM Partili milletvekilleriyle tokalaşmış ve “Yeni bir döneme giriyoruz. Kendi ülkemizde barışı sağlamak lazım” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Bahçeli’nin bu açıklamaları, yeni bir çözüm sürecinin tartışılmasına zemin hazırladı.

Yaraladığı kardeşini merak etti, hastanede yakalandı Yaraladığı kardeşini merak etti, hastanede yakalandı

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Bahçeli'ye “Onurlu barışın tesis edilmesi için her türlü bedeli ödemeye hazırız” diye yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Bahçeli'nin DEM Parti'ye yönelik açıklamalarını “çok anlamlı” buldu ve “Kobani olaylarına dair samimi bir muhasebe yapılmasını önemsiyoruz,” dedi.

Bahçeli'nin Erdoğan İçin Uzattığı El ve "Öcalan'a Özgürlük" Mitingi Bahçeli'nin Erdoğan İçin Uzattığı El ve "Öcalan'a Özgürlük" Mitingi

Sırrı Süreyya Önder, Erdoğan ve Bahçeli'ye Teşekkür Etti

Bahçeli’nin Çağrısı ve DEM Parti’nin Yanıtı

Bahçeli, partisinin 15 Ekim’deki toplantısında “Yeni bir süreç için değil, kardeşlik için el uzattık” ifadesini kullandı. PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik yaptığı çağrıda ise, “Türkiye’ye getirilirken 'her türlü hizmete hazırım' diyen terörist başı, terörün bittiğini ve örgütün tasfiye edileceğini tek taraflı olarak ilan etsin,” dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise Bahçeli’ye karşılık vererek, “Tecridi kaldırın, sayın Öcalan’ın kendi örgütüne ne dediğini görelim,” dedi.

Muhabbet Kuşlarını Suni Teneffüsle Kurtarmaya Çalıştılar Muhabbet Kuşlarını Suni Teneffüsle Kurtarmaya Çalıştılar

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: Haber Merkezi