DEM Parti ve DBP, 13 Ekim Pazar günü Diyarbakır’da gerçekleştirmeyi planladığı "Tecride Karşı Özgürlük Mitingi", valiliğin uyguladığı beş günlük eylem ve etkinlik yasağı nedeniyle engellendi.

Valilik Yasağı ve Gerekçeleri

Diyarbakır Valiliği, mitingin "milli birlik ve beraberliği zedeleyici" ve "kışkırtıcı eylemlerin gerçekleşebileceği" gerekçesiyle yasaklandığını belirtti. Kamu düzeninin ve güvenliğinin ciddi şekilde bozulma riski taşıdığı ifade edildi. Bu nedenle, farklı şehirlerden Diyarbakır’a hareket eden çok sayıda aracın şehre girişi de engellendi.

DEM Parti'nin Yasaklanan Diyarbakır Mitinginde Neler Yaşandı?

Miting Hazırlıkları

DEM Parti, DBP, Barış Anneleri ve Mezopotamya Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Federasyonu gibi gruplar, yaklaşık bir aydır bu mitinge hazırlık yapıyordu. Miting, bir yıl önce başlatılan "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm" kampanyasının ikinci aşaması olarak önem taşıyordu.

Bahçeli: Öcalan, Terörü Bitirdiğini İlan Etsin! Bahçeli: Öcalan, Terörü Bitirdiğini İlan Etsin!

2024 Nobel Ekonomi Ödülü Sahibi Daron Acemoğlu Kimdir? 2024 Nobel Ekonomi Ödülü Sahibi Daron Acemoğlu Kimdir?

Yasağa Rağmen Toplanma

Valilik yasağına rağmen, Diyarbakır’da yaklaşık 1000 kişi bir araya gelerek miting yapmak istedi. Bu durum, yasaklara karşı bir protesto niteliği taşıdı ve katılımcılar, taleplerini haykırdı.

Sedat Peker’den "Köfteci Yusuf" Davasına İlişkin Açıklamalar Sedat Peker’den "Köfteci Yusuf" Davasına İlişkin Açıklamalar

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: Haber Merkezi