Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Doğal Olan Normal Doğum" temalı Normal Doğum Eylem Planı Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Burada, sezaryen oranlarının Dünya Sağlık Örgütü'nün önerdiği seviyelerin üzerinde olduğuna dikkat çekerek, anne adaylarına normal doğum yapmaları için çağrıda bulundu.

Emine Erdoğan, sezaryeni "büyük bedelleri olan cerrahi bir operasyon" olarak tanımlarken, "Hızlı ve ağrısız bir doğum seçeneği" olarak sunulmasının yanıltıcı olduğuna vurgu yaptı. “Her doğum kendine hastır, eşsizdir ve özeldir” diyen Erdoğan, normal doğumun hem anne hem de bebek üzerindeki faydalarına değindi.

Emine Erdoğan'dan Anne Adaylarına Normal Doğum Çağrısı

İki Kadını Vahşice Öldürdükten Sonra İntihar Etti! İki Kadını Vahşice Öldürdükten Sonra İntihar Etti!

Normal Doğumun Faydaları

Emine Erdoğan, doğal doğumun anne ve bebek arasındaki güçlü bir bağ kurduğunu belirterek, "Doğum sürecinde salgılanan hormonlar, annenin hızla toparlanmasına ve bebeğin sağlıklı gelişimine katkı sağlar," dedi. Ayrıca, doğum kanalında karşılaşılan faydalı bakterilerin bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve beyin gelişiminde olumlu etkiler yarattığını ifade etti.

Emine Erdoğan'dan Anne Adaylarına Normal Doğum Çağrısı

Sezaryen Oranlarının Yüksekliği

Erdoğan, Türkiye’deki sezaryen oranlarının alarm verici boyutlara ulaştığını, her iki çocuktan birinin sezaryenle doğduğunu belirtti. Sezaryenin, tıbbi gereklilikler dışında yaygın olarak tercih edilmesinin, kadınların doğal doğum tecrübelerini yaşamalarını engellediğini ifade etti.

Thumbs B C 82298Edca06C130Ac07F76134Ee0842F

Doğal Doğum İçin Uygun Ortam

Toplantıda, doğumun doğal akışında gerçekleşebilmesi için uygun bir ortam sağlanmasının önemine de değinen Emine Erdoğan, "Anne adayının hareket özgürlüğü, zaman ve mahremiyet gibi ihtiyaçları göz önünde bulundurulmalıdır," dedi. Ayrıca, ebelerin rehberliğinin ve kadın dostu hastanelerin önemini vurguladı.

Emine Erdoğan'dan Anne Adaylarına Normal Doğum Çağrısı

Medya ve Toplum Bilinci

Emine Erdoğan, toplumda doğal doğum konusunda farkındalığın artırılması için medya ve akademinin büyük rolü olduğunu belirtti. "Doğal doğumun bilimsel faydalarını anlatan kampanyaların artmasını istiyoruz," diye ekledi.

Emine Erdoğan'dan Anne Adaylarına Normal Doğum Çağrısı

Anne Adaylarına Son Çağrı

Erdoğan, tüm anne adaylarına "fıtratlarındaki bu mucizeyi" kucaklama çağrısı yaparak, normal doğumun eşsiz bilgeliğinin önemine vurgu yaptı. "Bu kıymetli girişimler, kadınlarımızın normal doğum deneyimini benimsemesiyle anlam kazanacaktır," dedi.

Abdullah Gül ve Eşine Londra'da Şok Arama Abdullah Gül ve Eşine Londra'da Şok Arama

Tanıtım toplantısında, doğal doğum ile ilgili bir film gösterimi de yapıldı ve normal doğum oranı yüksek hekimlere plaket takdim edildi. Programda, ünlü eski güzellik kraliçesi Azra Akın da normal doğum deneyimini paylaşarak, kadınların güçlerinin farkında olmaları gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Guterres İçin İsrail'e Sert Tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Guterres İçin İsrail'e Sert Tepki

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: Haber Merkezi