Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’i istenmeyen adam ilan etmesine tepki gösterdi. Erdoğan, “Sen kim oluyorsun da BM Genel Sekteri’ne BM’ye gelemeyeceğine yönelik ferman gönderiyorsun?” ifadelerini kullandı.

Erdoğan: İsrail, Lübnan'dan sonra gözünü topraklarımıza dikecek

Uluslararası Hukuka Vurgu

Erdoğan, uluslararası hukukun hiçe sayıldığını belirterek, “Utanmadan, sıkılmadan BM Genel Sekreteri Guterres’e, ‘BM’ye gelemez’ diye meydan okuyor. Bu durumu kabul edemeyiz” dedi. Ayrıca, 196 ülkenin Guterres’e sahip çıkacağına inandığını ifade etti.

Recep Tayyip Erdogan Aa 2239361

İsrail'in Provokasyonları

Cumhurbaşkanı, İsrail’in Hamas bahanesiyle Gazze'yi işgal ettiğini ve Hizbullah bahanesiyle Lübnan’a girdiğini söyledi. Erdoğan, “Bölgede ateşkese ve barışa her yaklaşıldığında, İsrail hükümeti bu süreci dinamitleyecek provokasyonlar yapıyor” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ey İsrail Sen Terörist Olabilirsin!

Nihai Hedefler Üzerine Değerlendirme

Ortadoğu'daki planların sadece Gazze, Batı Şeria ve Lübnan ile sınırlı olmadığını vurgulayan Erdoğan, “Bu planın nihai hedefinin neresi olduğunu anlamak için kahin olmaya gerek yok” dedi. Tarih bilgisi olan herkesin meseleyi Kudüs ile vadedilmiş topraklar hezeyanıyla bağdaştıracağını ifade etti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan

Gelişmeleri Takip Ettiklerini Belirtti

Erdoğan, bölgedeki gelişmeleri anbean takip ettiklerini ve zalimlere karşı insanlık cephesini güçlendirmek için çalıştıklarını belirtti.

Bursa’da CHP'li Meclis Üyesi Başından Vurulmuş Halde Bulundu Bursa’da CHP'li Meclis Üyesi Başından Vurulmuş Halde Bulundu

Elif Karaarslan Kimdir? Orhan Erdemir Olayı Nedir? Elif Karaarslan Kimdir? Orhan Erdemir Olayı Nedir?

erdoğan kabine toplantısı

TEKNOFEST ve Gençlere Mesaj

Erdoğan, Adana'daki TEKNOFEST etkinliğinde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin teknoloji alanındaki ilerlemesine vurgu yaptı ve gençlere hayallerinin peşinden gitmeleri çağrısında bulundu. “Türkiye artık eski Türkiye değil” diyen Erdoğan, milli gelirde tarihî bir artış yaşandığını ve yerli üretimlerin önemine değindi.

Abdullah Gül ve Eşine Londra'da Şok Arama Abdullah Gül ve Eşine Londra'da Şok Arama

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: Haber Merkezi