Hacer Usta, 13 yıldır taş ocağında çörek ve simit pişiriyor Hacer Usta, 13 yıldır taş ocağında çörek ve simit pişiriyor

Eskişehir'de mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava, vatandaşları zaman zaman zor durumda bırakıyor. Serinlemek isteyenler, sıcakların neden olduğu sıvı kaybını telafi etmek için soğuk içecekleri tercih ediyor. Bu durumda özellikle buzlu bardakta servis edilen limonata büyük ilgi görüyor. Aynı şekilde, sade madensuyu, tuz ve limon karışımından yapılan içecek de tercih edilenler arasında yer alıyor. Limonatanın bardağı 50 lira ve sade soda ile limon karışımının bardağı ise 30 liradan satılıyor.

SICAK HAVALARDA SATIŞLARIYLA İLGİLİ KONUŞAN HULUSİ GÜNAYDIN, “HAVALAR GERÇEKTEN ÇOK SICAK, ÇALIŞIRKEN ZAMAN ZAMAN ZORLANABİLİYORUZ. MÜŞTERİLERİMİZ GENELLİKLE TATBİKİ SOĞUK SU İSTEĞİ ÇOK OLUYOR. SUYUN YANI SIRA LİMONATA VE KARADUT SUYU DA OLDUKÇA TERCİH EDİLEN ÜRÜNLERİMİZ. LİMONATANIN BARDAĞI 50 LİRADAN, MADENSUYU VE LİMON KARIŞIMI İSE 30 LİRADAN SATIYORUZ” DEDİ.
Sıcak havalarda satışları artan Hulusi Günaydın; "Havalar gerçekten çok sıcak, çalışırken zaman zaman zorlanabiliyoruz. Müşterilerimiz genellikle soğuk su talebinde bulunuyorlar. Suyun yanında limonata ve karadut suyu da oldukça rağbet görüyor. Limonatanın bardağı 50 lira ve madensuyu ile limon karışımının bardağı ise 30 liradan satılıyor" dedi.

Kaynak: IHA