5-6 Ağustos tarihleri arasında Laleli'de gerçekleşecek olan Laleli Fashion Shopping Festivali, bu yıl 10. yaşını kutluyor. Festival kapsamında defileler, animasyon gösterileri ve sürpriz etkinlikler yer alacak. Türkiye'nin önde gelen mankenleri Demet Şener, Wilma Elles ve Sezgi Sena Akay'ın da yer alacağı moda defilesinde 2024-2025 sezonunun trendleri görücüye sunulacak.

Festivalin Amaçları
Ticaret hacmini yükseltmek, "Marka bir Laleli" imajını oluşturmak, Pazar ve müşteri yelpazesini genişletmek, Ürün ve hizmetlerde yenilikçiliği teşvik etmek, İç ve dış pazardaki potansiyeli artırmak ve Laleli'nin sesini dünyaya duyurmak.

Festival Programı
5 Ağustos: Ticari stantların ziyaretleri
6 Ağustos: Görsel şovlarla defile açılışı

Günde litrelerce su içen Necla teyze, suyunu daha sağlıklı tüketecek Günde litrelerce su içen Necla teyze, suyunu daha sağlıklı tüketecek


Festivale kimler katılacak?
50'den fazla yerli ve yabancı firma, Doğu Bloğu, Türk Cumhuriyetleri, Afrika ve Avrupa'dan alım heyetleri, İç ve dış piyasadaki toptancılar katılımcılar arasında.

Festivalin Ekonomik Katkısı
Festivalin Türkiye'nin ihracatına önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Ayrıca, Laleli'nin toptan ve perakende tekstil sektörüne hizmet veren önemli bir merkez olduğunu vurgulamak ve ülke ekonomisine olan katkısını ortaya koymak için bir fırsat sunuyor.


LASİAD Başkanı Giyasettin Eyüpkoca'nın Sözleri
"Laleli Fashion Shopping Festivali'nin 10'uncusunu düzenliyoruz. Amacımız ticaret hacmimizi yükseltmek, modayla anılan 'Marka bir Laleli' oluşturabilmek, pazar ve müşteri yelpazemizi genişletebilmek, ürün ve hizmet bazında yenilikçiliğimizi gösterebilmek, iç ve dış pazardaki potansiyelimizi yükseltebilmek, dönemsel riske karşı kendimizi koruyabilmek. Ayrıca gerçekleştirdiğimiz büyük değişimi sergileyebilmek, birlik, beraberlik ve bütünlüğümüzü yansıtabilmek, Laleli'mizin sesini dünyaya gür bir şekilde duyurabilmek için."

Kaynak: IHA