Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde 13 yıldır taş ocağında simit ve çörek pişiren 48 yaşındaki Hacer Gürdal, odun ateşinde hazırladığı doğal ve katkısız ürünleriyle hem aile bütçesine katkı sağlıyor hem de müşterilerinin beğenisini kazanıyor.

Hafriyat Kamyonu Devrildi: Sürücü Ağır Yaralandı Hafriyat Kamyonu Devrildi: Sürücü Ağır Yaralandı

Hacer Usta, 13 yıldır taş ocağında çörek ve simit pişiriyor

Hacer Usta: "Odun Ateşinin Karşısında Çalışmak Zor Ama Değer"
Atatürk Bulvarı’nda yer alan tezgahında yıllardır simit ve çörek pişiren Gürdal, tüm ürünlerini odun ateşinde hazırlıyor. "Ben bu işi 13 yıldır yapıyorum. Doğal ve katkısız ürünler sunmak için tüm pişirme işlemlerini közde yapıyorum. Müşterilerimle adeta bir aile gibi olduk," diyen Gürdal, yumuşak çörek, gevrek çörek ve susamlı çubuklar gibi ürünleriyle tanınıyor. Ürünlerin odun ateşinde pişmesinin, lezzetlerine farklı bir boyut kattığını da vurguladı.

Doğu Akdeniz’de kuvvetli yağış uyarısı Doğu Akdeniz’de kuvvetli yağış uyarısı

Hacer Usta, 13 yıldır taş ocağında çörek ve simit pişiriyor-1

"Eşime Destek Oluyorum, Kendi Ayaklarımın Üzerinde Duruyorum"
Ev ve iş hayatını bir arada yürütmenin zorluklarına değinen Hacer Gürdal, "Kadınların kendi ayakları üzerinde durması çok güzel. Eşime destek oluyorum, kendi ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum. Ürünlerimize sadece Kahramanmaraş’tan değil, Almanya’dan bile talep var. Doğal ve odun ateşinde piştiği için farklı bir lezzet sunuyoruz. Çöreklerimizin kilosu şu an 100 TL, ama hem doğal hem de pekmezli simitlerimiz fark yaratıyor," ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Aysun Bay, Kahramanmaraş’ta incelemelerde bulundu Prof. Dr. Aysun Bay, Kahramanmaraş’ta incelemelerde bulundu

Kaynak: iha