Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Tarihi Kapalı Çarşı projesinin onaylandığını ve restorasyon ile güçlendirme çalışmalarına başlanacağını duyurdu. Görgel, ayrıca Demirciler Çarşısı’nın TOKİ eliyle yeniden yapılandırılacağını, Toptan Gıda Hali için 19 Eylül’de ihale sürecinin başlayacağını ve Kalemizin batısındaki rezerv alanda konut ve iş yeri yapımına başlanacağını açıkladı.

Prof. Dr. Aysun Bay, Kahramanmaraş’ta incelemelerde bulundu

Kahramanmaraş'taki Çalışmalar Ne Zaman Başlayacak?
Başkan Fırat Görgel, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile birlikte şehre yapılan imar ve inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Görgel, “Tarihi Kapalı Çarşı’mızın restorasyon ve güçlendirme çalışmalarına başlıyoruz. Demirciler Çarşısı’nı TOKİ aracılığıyla ayağa kaldıracağız. Toptan Gıda Hali için 19 Eylül’de ihale süreci başlayacak. Kalemizin batısındaki rezerv alanda konut ve iş yeri yapımına yılsonuna kadar başlanacak. Derepazarı’ndaki esnafımızı Ekim sonuna kadar geçici iş yerlerine taşıyacağız,” dedi.

Prof. Dr. Aysun Bay, Kahramanmaraş’ta incelemelerde bulundu Prof. Dr. Aysun Bay, Kahramanmaraş’ta incelemelerde bulundu

Murat Kurum Nerelerde Görev Yapti

Bakan Murat Kurum’dan Bilgilendirme
Program kapsamında esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Murat Kurum, tarihi çarşıların restorasyonu ve rezerv alanlarda gerçekleştirilecek projeler hakkında bilgi verdi. Görgel, bu projelerin hem tarihi mekanların korunmasını hem de şehrin ekonomik kalkınmasını destekleyeceğini belirtti.

Deprem mi oldu, nerede deprem oldu? 24 Ağustos 2024 Deprem mi oldu, nerede deprem oldu? 24 Ağustos 2024

Kahramanmaraş’ta tekstil fabrikasındaki yangın söndürüldü Kahramanmaraş’ta tekstil fabrikasındaki yangın söndürüldü

Murat Kurum Ki̇m

Esnaf ve Vatandaşlara Destek
Derepazarı’ndaki esnaf için geçici iş yerleri sağlanacak ve Eylül ile Ekim aylarında kira alınmayacak. Başkan Görgel, “Kahramanmaraş’ı alt ve üstyapısıyla daha güçlü bir şekilde yeniden inşa ediyoruz. Bakanımız Murat Kurum ve ekibine şehrimize verdikleri destek için teşekkür ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

Hacer Usta, 13 yıldır taş ocağında çörek ve simit pişiriyor Hacer Usta, 13 yıldır taş ocağında çörek ve simit pişiriyor

Kaynak: IHA