Türk dil kurumunda “istifa” kelimesinin anlamı; “Kendi isteğiyle işten veya bir hizmetten ayrılma" olarak tanımlanmıştır.
Bu kavram Türk siyasi hayatında pek kullanılmaz daha doğrusu hiç kullanılmaz. Neden mi? Bizde siyasetçiler, her ne olursa olsun, asla istifayı akıllarına getirmezler, biraz daha ete kemiğe büründürelim ve öyle anlatmaya çalışalım.
Ak Parti, şu ana kadar girdiği tüm seçimleri kaybetmediği için “istifa” bu parti için an itibarıyla geçerli değil, zaten başarısız olan varsa Reis gereğini yapıyor.
Ana muhalefet CHP ye bakalım, genel başkanlık koltuğuna 2010 yılında oturan Kemal Kılıçdaroğlu bu zamana kadar girdiği tüm genel seçimleri kaybetmiş, Muharrem İnce’nin ifadesiyle, “çıkmışsın yenmiş, yenmiş de yenmiş” tüm bu sonuçlara rağmen, Kemal kılıçdaroğlu “istifa” kelimesini hiç ağzına almamış, böyle bir kelimeden muhtemelen habersiz, koltuğu bırakmamak için her şeyi yapacak gibi görüyor. Kendisine başarılar diliyorum.
Muhalefet partilerinden devam edelim,
MHP’yi geçiyorum, Genel başkan Devlet bahçeli’ye Allah uzun ömürler versin, iktidar ortağı olduğu için muhalefet olarak tanımlamak doğru değil, “istifa” gibi bir kelime MHP için an itibarıyla söz konusu değil. Bu partiye de başarılar diliyorum.
Diğer bir muhalefet partisi İYİ Partiyi değerlendirelim, girdiği iki seçimden de başarılı çıktıkları için “istifa” diye bir şey söz konusu değil, bu arada il bazında son günlerde, İYİ Parti il başkanın “istifa” etmesi gibi laflar sosyal medyada dillendiriliyor, başarı kriteriniz Milletvekili çıkarmak ise, geçen dönem de milletvekili çıkaramadı İYİ Parti, o yüzden Burdur ve Bucak ilçesinde başarısızlıktan söz etmek mümkün değildir. “istifa” kelimesi iyi parti içinde kullanılamaz..
“istifa” ettirecek kimseyi bulamadım. ?
Saygılarımla
Hüseyin ERDEM 24/08/2023