Ülkemizde eğitim sistemi, 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim olarak üç kademeye (4+4+4) ayrılmıştır.

 Birinci kademe dört yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe dört yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe dört yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.  Ben bir eğitimci değilim, eğitim sistemi ile ilgili öneri ve yorumlar da bulunmayacağım, bu konu zaten evlere şenlik,  benim dikkat çekmek istediğim konu, okullardaki temizlik, hijyen konuları.

  Eğer bir okula giderseniz önce müdür odasına gidiniz, lambri kaplı, harika mobilyalar ile döşenmiş makam odası görürseniz bilin ki o okulda tuvaletler berbat durumdadır, sıvı sabun, tuvalet kağıdı olmayan, havalandırması olmayan, temizliği yapılmayan bir durum ile karşılaşırsınız.

Birkaç gündür basında okullara 30.000 kişilik temizlik görevlisi alınacağı haberleri var, bu haber çok büyük bir haber gibi topluma lanse edildi, ülke de devlete ait sanıyorum 65-70.000 adet okul var, bu temizlik görevlileri okullara neye göre dağıtılacak? Her okula yarım insan düşüyor, nasıl dağıtacaklar hep birlikte göreceğiz, toplumların gelişmişlik seviyelerinin başında tuvalet kültürü gelir, biz çocuklarımızı nasıl tertemiz tuvaletler ile buluşturacağız? Okulların hijyen malzeme ihtiyaçları devlet tarafından mı karşılanıyor? Yoksa okul kantin gelirleriyle bu işleri yapmaya çalışıyoruz? Okul yöneticileri neden bu tuvalet temizliği konusunda kendi odalarına sağladığı konforu çocuklarımıza sağlamazlar? Çocuklar su içme ihtiyaçlarını bu tuvaletlerden mi sağlıyor? Sınıflar da su sebilleri neden yok? Sorulacak o kadar soru var ki? Bu sorulara cevap verecek ve sorunları ortadan kaldıracak  “MİLLİ EĞİTİMCİLER” aranıyor.

Saygılarımla

Hüseyin ERDEM 23/09/2024