Maria Branyas Morera'nın Ölümü Ne Zaman Gerçekleşti?
Dünyanın bilinen en yaşlı insanı olarak kayıtlara geçen Maria Branyas Morera, 117 yaşında hayatını kaybetti. Geçtiğimiz yıl Fransız rahibe Lucile Randon'un ölümünün ardından bu unvanı devralan Branyas, yaşamını huzur içinde tamamladı.

Dünyanın En Yaşlı İnsanı Morera 117 Yaşında Öldü-1

Maria Branyas'ın Ölümüyle İlgili Aileden Gelen Açıklamalar Neler?
Maria Branyas'ın ailesi, X platformunda yaptıkları Katalanca açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Maria Branyas aramızdan ayrıldı. O istediği gibi gitti: uykusunda, huzur içinde ve acı çekmeden." Bu açıklama, Branyas’ın son anlarının ne kadar sakin geçtiğini vurguluyor.

Dünyanın En Yaşlı İnsanı Morera 117 Yaşında Öldü

Maria Branyas'ın Hayatı ve Katalonya'daki Yaşamı Nasıl Şekillendi?
Maria Branyas, 4 Mart 1907’de San Francisco’da doğdu. Ailesi kısa süre sonra İspanya'ya döndü ve Branyas, İspanya'nın Katalonya bölgesindeki Olot kasabasında yaşamaya başladı. I. Dünya Savaşı sırasında Atlantik Okyanusu’nu geçtiğine dair anıları olduğu belirtilen Branyas, 113 yaşındayken COVID-19’a yakalandı fakat hastalığı atlatarak hayata tutundu.

Dünyanın En Yaşlı İnsanı Morera 117 Yaşında Öldü

Branyas'ın Sosyal Medya Hesabında Neler Paylaşıldı?
Maria Branyas, sosyal medyada "Süper Katalan Büyükanne" kullanıcı adıyla biliniyordu. Hesabında "Yaşlıyım, çok yaşlıyım ama aptal değilim" şeklinde bir açıklama yer alıyordu. Bu ifadeler, Branyas’ın yaşının getirdiği olgunluğunu ve zeki kişiliğini yansıtıyor.

Dünyanın En Yaşlı İnsanı Morera 117 Yaşında Öldü-2

Branyas'ın Son Günlerinde Ailesiyle Paylaştığı Düşünceler Ne Oldu?
Branyas, ölümünden günler önce ailesine şu sözleri söyledi: "Ne zaman bilmiyorum ama çok yakında bu uzun yolculuk sona erecek. Ölüm beni bu kadar çok yaşamış olmaktan dolayı yıpranmış bulacak ama ben onu gülümseyerek, özgür ve tatmin olmuş hissederek karşılamak istiyorum." Bu sözler, Branyas’ın yaşamına ve ölümüne yaklaşımını yansıtıyor.

MEB'den Yeni Karar: Ek Ders Ücretlerinden Vergi Kesintisi Yapılmayacak MEB'den Yeni Karar: Ek Ders Ücretlerinden Vergi Kesintisi Yapılmayacak

Milli Savunma Bakanı, Malezya'da Temaslarına Devam Ediyor Milli Savunma Bakanı, Malezya'da Temaslarına Devam Ediyor

Dünyanın En Yaşlı İnsanı Morera 117 Yaşında Öldü-3

Gerontoloji Araştırma Grubu'na Göre En Yaşlı Canlı Kim?
Maria Branyas'ın ölümünün ardından, Gerontoloji Araştırma Grubu tarafından listelenen dünyanın en yaşlı yaşayan kişisi 116 yaşındaki Japon Tomiko Itooka oldu. Bu, Branyas'ın ardından yaşayan en yaşlı insan olarak kayıtlara geçti.

Kamu Çalışanları için yeni dönem: Çalışma saatleri değişiyor mu? Kamu Çalışanları için yeni dönem: Çalışma saatleri değişiyor mu?

Dünyanın En Yaşlı İnsanı Morera 117 Yaşında Öldü-4

En Yaşlı İnsan Unvanı Kime Ait?
Bilinen en yaşlı kişi olarak kabul edilen Fransız Jeanne Louise Calment, 1997 yılında 122 yaşındayken hayatını kaybetti. Bu rekor, bugüne kadar geçilebilmiş değil ve Calment, en uzun süre yaşayan insan olarak tarihe geçmiş durumda.

Maymun Çiçeği virüsü belirtileri nelerdir? Nasıl bulaşır? Maymun Çiçeği virüsü belirtileri nelerdir? Nasıl bulaşır?

Kaynak: Haber Merkezi