Suriye tarafında meydana gelen çatışmalardan bir roket parçası, Kilis sınırındaki mayınlı bir alana düştü. Bu olayın ardından mayınlı bölgede yangın çıkmasıyla birlikte güvenlik güçleri durumun ciddiyetini değerlendirmeye aldı.

Yaraladığı kardeşini merak etti, hastanede yakalandı Yaraladığı kardeşini merak etti, hastanede yakalandı

Olayın Gelişimi

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, akşam saatlerinde Suriye'deki çatışmalardan seken bir roket, Kilis'in Merkez Akıncı köyü karşısındaki mayınlı arazide patladı. Patlamanın ardından çıkan yangın, bölgedeki bitki örtüsüne zarar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barzani'yi kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barzani'yi kabul etti

Resmi Açıklamalar

Kilis Valiliği, olayla ilgili açıklamada bulunarak, "Bugün saat 17.53 civarında Suriye sınırında iki SMO grubu arasında çıkan çatışma sonucunda 1 RPG-7 roketi mayınlı alana isabet etmiştir. Yangın, bu bölgedeki bitki örtüsünde meydana gelmiştir" ifadelerine yer verdi. Valilik, sosyal medyada yayılan görüntülerin Suriye tarafına ait olduğunu ve Kilis'e yönelik herhangi bir saldırının gerçekleşmediğini de belirtti.

Okulda Silahlı Olay: Öğretmen Müdüre Silah Çekti Okulda Silahlı Olay: Öğretmen Müdüre Silah Çekti

Güvenlik Önlemleri

Olay sonrası, güvenlik birimlerinin bölgede inceleme başlattığı ve herhangi bir tehlikenin bertaraf edilmesi için gerekli önlemlerin alındığı ifade edildi. Kilis halkının güvenliği için tüm önlemler alınmaya devam ediliyor.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Tarihte Bir İlk: Kuzey Kore, Güney Kore’yi Düşman İlan Etti Tarihte Bir İlk: Kuzey Kore, Güney Kore’yi Düşman İlan Etti

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: Haber Merkezi