Enflasyon ve Yüksek Nominal Değerli Banknot Talebi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, enflasyon raporu sunumunda yüksek nominal değerli banknot talepleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki enflasyon artışı, 500 TL'lik banknot gibi yüksek değerli banknotların basımına dair talepleri gündeme getirmişti. Ekonomistlerin bu konu hakkındaki yorumları ve ATM'lerin sadece tek banknot verme olasılığı da sıklıkla tartışılmaktadır.

Gazilere Güzel Haber! Artık SGK Karşılayacak Gazilere Güzel Haber! Artık SGK Karşılayacak

Reuters Yazdi Tcmbden Zorunlu Karsilik Karari Mevduat Faizlerinde Yukari Etki Yaratacak Jjl1 Cover

Karahan'dan Net Yanıt: 500 TL'lik Banknot Gündemde Değil
Karahan, enflasyonun etkileri ve yüksek değerli banknotlara olan talep üzerine sorulan soruları yanıtladı. Yılın üçüncü Enflasyon Raporu toplantısında konuşan Karahan, geçmişte bu konu hakkında yaptığı açıklamaları hatırlatarak, 500 TL'lik banknot basımıyla ilgili yeni bir gelişmenin olmadığını belirtti. "Bu konuda geçmiş dönemde açıklamalarım oldu. Şu anda bunun üzerine söyleyeceğim başka bir şey yok" şeklinde konuşan Karahan, 500 TL'lik banknotun şimdilik gündemde olmadığını vurguladı.

Selçuk Bayraktar'dan Netanyahu'ya Fırtınalı Tepki Selçuk Bayraktar'dan Netanyahu'ya Fırtınalı Tepki

Tcmb Baskani Fatih Karahan 2180973

ATM'lerin Tek Banknot Verme İhtimali ve Diğer Gelişmeler
Son dönemde, bazı ATM'lerin yalnızca tek banknot verme olasılığı da konuşulmuştu. Bu durum, yüksek değerli banknot ihtiyacını daha da belirgin hale getirse de, TCMB'nin bu konudaki tutumu değişmiş değil. Fatih Karahan, bu tür spekülasyonlar ve taleplerin şu anda Merkez Bankası'nın gündeminde yer almadığını ifade etti.

Başkan Oktay'dan ittifak ortağına gönderme! Başkan Oktay'dan ittifak ortağına gönderme!

500 Tllik Banknot

Beklentiler
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın açıklamaları, 500 TL'lik banknotla ilgili beklentilerin şimdilik gerçekleşmeyeceğini gösteriyor. Enflasyon ve para politikalarıyla ilgili gelişmeler, banknot basımıyla ilgili kararları etkileyebilir; ancak mevcut durumda, yüksek değerli banknot taleplerine yönelik bir adım atılmayacak gibi görünüyor.

CHP Burdur İl Başkanı Koç’tan AK Parti İl Başkanı Özboyacı’ya Sert Tepki CHP Burdur İl Başkanı Koç’tan AK Parti İl Başkanı Özboyacı’ya Sert Tepki

Kaynak: Haber Merkezi